U19: Győzelem Svájc ellen, nagy lépés a továbbjutás felé

Jereván – Tóth Bence duplájával ért el bravúrt a válogatott.

Forrás: mlsz.hu

U19-es válogatottunk Tóth Bence duplájával 2-1-re nyert a svájciak ellen Jerevánban, az Európa-bajnoki minitorna második játéknapján – írja az mlsz.hu

 

A magyar válogatott az olaszoktól elszenvedett 1-0-ás vereség után győzelmi kényszerben lépett pályára a svájciak elleni összecsapáson. Michael Boris szövetségi edző több poszton is frissített, a kezdőbe jelölte a keret két 16 éves fiatalját, Szoboszlai Dominikot és Winkler Andrást is.

 

A mérkőzés első félórája kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat megpróbált már a felezővonal közelében labdát szerezni, és a letámadás több esetben is hatékonynak bizonyult, de komolyabb helyzetekig nem jutottak el a felek. A magyar válogatott határozottan védekezett, a svájciak leginkább szabadrúgásokból tudtak veszélyeztetni.

 

A félidő utolsó negyedórájára fölénybe került ellenfelünk, két nagy helyzetet is kialakított a kapunk előtt, míg a mieink támadójátéka nem volt kellően pontos, így inkább mi örülhettünk annak, hogy gólnélküli döntetlennel ért véget a játékrész.

 

Michael Boris a szünetben, majd a második félidő elején is cserélt, átvettük az irányítást, előbb Szalai Attila előtt adódott lehetőség, majd az 55. percben Tóth Bence irtózatosan nagy gólt lőtt szabadrúgásból: jó 30 méterről bombázott a bal felső sarokba (0-1). Csak hét percig vezettünk, a Szilágyi Zoltán szabálytalansága után megítélt büntetőt Guillemenot értékesítette (1-1).

 

A folytatásban kockáztattunk, átálltunk 3-5-2-es játékrendszerre, felvállaltuk a nyíltabb játékot. Izgalmas, változatos volt a meccs, mindent megtettünk a győztes gól megszerzéséért, de a svájciak előtt is adódtak lehetőségek. Gólt azonban mi szereztünk: Csernik Kornélt vágták fel a 16-oson belül a 85. percben, a tizenegyesből Tóth Bence higgadtan a hálóba lőtt (1-2). Az utolsó percekben megőriztük az egygólos előnyt, és óriási lépést tettünk a továbbjutás felé.

 

A csoport másik meccsén az olaszok 2-1-re legyőzték az örményeket. Jövő kedden a házigazda örmények ellen zárjuk a viadalt.

 

Svájc-Magyarország 1-2 (0-0)

Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Szilágyi Zoltán (Takács Ronald, 68.), Tóth Bence, Szalai Attila - Szoboszlai Dominik, Kleisz Máté - Tömösvári Bálint (Csernik Kornél, 46.), Tóth Máté, Winkler András - Bíró Bence (Szabó Levente, 54.)

Legfrissebb híreink