U19-es válogatott: magabiztos sikerrel kezdődött az Eb-selejtező - reakció

Értékelt a szövetségi edző.

Forrás: mlsz.hu

ÍME, AZ MLSZ BESZÁMOLÓJA:

“A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatott végig nagy fölényben játszott a walesiek elleni Eb-selejtezőn.

Női U19-es válogatottunk megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban. Turtóczki Sándor együttese házigazdaként szerepel az A divízió tavaszi selejtezőiben, csoportjában az olasz, a walesi és a szerb válogatott kapott helyet. A minitorna majdani utolsó helyezettje tavasszal a B divízióban folytatja, míg az első három csapat ugyanekkor az Eb-szereplésért léphet pályára.
 
A mieink sorsolása kimondottan peches volt, hiszen a B divízióból feljutó szerbek remek játékerőt képviselnek, a walesiek kellemetlen játékstílusukról ismertek, a csoport favoritjának számító olasz válogatott pedig rendszeres résztvevője az Európa-bajnokságoknak. 
 
A mieink szerdán, a torna nyitónapján kellemes kora őszi időben léptek pályára Telkiben a Wales elleni találkozón. Az első öt percben két hatalmas helyzetet is kidolgoztunk, de a befejezés egyik esetben sem volt pontos. A folytatásban is a magyar válogatott dominált, de a walesiek is vezettek egy-egy veszélyes akciót a jobb szélen. A 24. percben megszereztük a vezetést: a játékvezető kezezésért ítélt büntetőt a magyar válogatottnak, Siber Glória pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest (0-1).

A félidő második felében is jelentős fölényben futballoztunk, és a 45. percben sikerült megduplázni az előnyt, Tuza Petra éles szögből, a tizenhatoson kívülről emelt a hosszú sarokba (0-2). 

A második játékrész magyar helyzetekkel indult, perceken belül kétszer is a kapufa mentette meg a vendégeket az újabb góltól. Nem volt benne a meccsben, hogy bármikor szorossá válhat, de a mieink nem elégedtek meg a kétgólos vezetéssel, mindent megtettek annak érdekében, hogy egy harmadik góllal végleg lezárják a találkozót. Ez a 83. percben meg is történt, Siber Glória 18 méteres lövése után a labda a léc alatt vágódott a kapuba (0-3).
 
A lefújásig több gól nem született, a magyar válogatott nagyon magabiztosan, és teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A mieink szombaton 14.30-tól az olaszokkal ma 2-2-es döntetlent játszó szerbek ellen lépnek pályára Telkiben.
 
– Voltak nehézségeink a felkészülés során, de a mai napon még engem is meg tudtak lepni a lányok, mert végig kiválóan játszottak. A rendelkezésre álló rövid idő ellenére a selejtezőre összeállt a csapat, mentálisan is erősek voltunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Ezzel a sikerrel a legfontosabb cél, a bennmaradás szinte biztosra vehető, de úgy érzem, hogy benne van a lányokban, hogy a hátralévő két találkozón is jó eredményt érjenek el, és szépen zárják ezt a tornát – értékelt Turtóczki Sándor a lefújás után.

U19-es Eb-selejtező, Telki

Wales-Magyarország 0-3
 

Legfrissebb híreink