U19-es Eb-elitkör: bravúr 10 emberrel

Megkezdték szereplésüket tehetségeink.

Forrás:

Norvégia-Magyarország 0-0
Magyarország: Kovács Péter - Kovács Krisztián, Ujvárosi Ádám, Csóka Dániel, Majnovics Martin - Nándori Botond, Bokros Szilárd, Szendrei Norbert (Major Gergő, 84.) - Szerető Krisztofer (Temesvári Attila, 66.), Torvund Alexander (Timári Norman, 63.), Kiss Tamás (Csoboth Kevin, 84.)
 
A magyar U19-es válogatott megkezdte szereplését a horvátországi Eb-elitkörös csoportjában, első mérkőzésén - a 65. perctől emberhátrányban játszva - gólnélküli döntetlent ért el a norvégok ellen - jelezte az MLSZ.
 
Válogatottunk a Split melletti Dugopolje másodosztályú csapatának stadionjában kezdte meg szereplését a horvátországi tornán. A norvégok elleni mérkőzésen Németh Antal nem számíthatott az eltiltását töltő Schön Szabolcs, Csonka András duóra, ők a horvátok elleni szombati mérkőzésen állhatnak először a csapat rendelkezésére.
 
A csapatok dolgát a pálya meglehetősen viseletes gyepszőnyege mellett a nagy szél is nehezítette, utóbbi az első félidőben a norvégok számára jelentett nagyobb hátrányt.
 
Jól kezdtük a mérkőzést, az első percekben többször is zavarba hoztuk a norvég védelmet, és Majnovics Martin előtt rögtön adódott is egy lehetőség. A norvégok kevés veszélyt jelentettek a kapunkra, Kovács Péternek az első félidőben nem kellett védenie, a jóval többet támadó magyar válogatott legnagyobb helyzete Kiss Tamás előtt adódott, de a Puskás Akadémia támadójának lövését védte a norvég kapus.
 
A gólnélküli első félidőt követően az ellenszél miatt nehezebb dolga volt a magyar válogatottnak, ezt tetézte, hogy a 65. percben Csóka Dánielt azonnali pirossal kiállította a játékvezető, mert a DAC légiósa utolsó emberként szabálytalankodott egy norvég támadóval. Emberhátrányban támadót védőre cseréltünk (Temesvári Attila érkezett Szerető Krisztofer helyére), és a folytatásban elsősorban kontratámadásokból jutottunk el az ellenfél kapujáig. A norvégok előtt a hátralévő időben több lehetőség alakult ki, de igazán nagy ziccerig nem jutottak el, Kovács Péternek a 85. percben kellett először védést bemutatnia a kapunkban.
 
A lefújásig nem született gól, így a magyar válogatott egy pontot szerzett első mérkőzésén. Szombaton 17.00 órakor a horvátok ellen folytatjuk a tornát.
 

Legfrissebb híreink