U19: A Fradi fiatalja döntött a görögök ellen a hajrában

Telki – Boris: Nagy fegyvertény, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést.

Forrás: mlsz.hu

U19-es válogatottunk novemberben Örményországban játszik Eb-selejtező minitornát (a házigazdák mellett a svájciak és az olaszok lesznek az ellenfeleink), a felkészülés egyik utolsó fázisaként a héten két mérkőzésen lép pályára az együttes a görögök ellen Telkiben.

 

A keddi első meccs első félidejét kiegyenlített mezőnyjáték, és kemény párharcok jellemezték, egyik csapatból sem hiányzott a jó értelemben vett agresszivitás, ebből a szempontból nem volt érezhető, hogy "csak" felkészülési mérkőzést játszanak a csapatok.A magyar válogatott legnagyobb lehetősége a 32. percben Tóth Máté előtt adódott, 16 méteres lövését követően a labda kipattant a kapusról, aki végül nagy nehezen megkaparintotta azt az érkező Kamarás György elől. A görögök sem voltak veszélytelenek, de Demjén Patriknak kimondottan nagy védést nem kellett bemutatnia az első félidőben.

 

A második félidő első helyzete a mieink előtt adódott (Kamarás lapos lövését védte a kapus), ezt követően azonban a görögök átvették a kezdeményezést, előbb két szabadrúgást kellett védenie Demjénnek, majd néhány gyors akció végén forgott veszélyben a kapunk. Az utolsó 10 percben mindkét csapat többet kockáztatott, megszaporodtak a helyzetek a kapuk előtt. A 82. percben Dragóner Filip előtt adódott lehetőség, de fejese célt tévesztett, egy perccel később pedig egy kontra végén célzott rosszul a csereként beállt csatár. A 85. percben megszereztük a vezetést: Csernik Kornél szerzett labdát az ellenfél térfelén, megindult vele a kapu felé, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a kapu jobb oldalába emelt (1-0). A lefújásig nem született több gól, a magyar válogatott megnyerte a találkozót. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

 

- Nagy fegyvertény, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, sőt igazán nagy helyzetet nem is tudott kialakítani a görög csapat. Az első félidőben a támadójátékunk még akadozott, a fordulás után azonban több ígéretes lehetőségünk is volt, ezek közül egyet sikerült kihasználni. Az Eb-selejtezőre utazó csapatunk még nem állt össze, de ezek a mérkőzések sokat segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az ideális összetételt az örményországi tornára- mondta a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző.

 

Magyarország-Görögország 1-0 (0-0)

G.: Csernik (85.)

Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András (Nemes Barna, 61.), Szilágyi Zoltán, Nagy Zsombor, Gergényi Bence - Kleisz Márk, Szabó Bence - Csernik Kornél, Tóth Máté, Takács Ronald (Viola Gergő, 79.) - Kamarás György (Dragóner Filip, 61.)

Legfrissebb híreink