U18: Megkezdte a felkészülést az U17-es vb-re a válogatott

Brazíliában lesz a megmérettetés.

Forrás: MLSZ

A hét első felében Telkiben edzőtáborozott a brazíliai U17-es világbajnokságra készülő U18-as csapat - jelentette az MLSZ.

Férfi U17-es válogatottunk még májusban, az írországi Európa-bajnokságon elért ötödik helyezéssel harcolta ki a jogot az október végén kezdődő brazíliai világbajnokságon való szereplésre. A csapat a nyári korosztályváltást követően immár U18-as válogatottként készül az U17-es vébére (míg a 2003-as születésű játékosokból álló új U17-es válogatott a jövő tavaszi U17-es Eb-szereplés kiharcolásáért küzd majd Németh Antal irányításával az ősszel), az írországi Európa-bajnoki részvételt követő első összetartást vasárnaptól szerdáig tartotta meg a Preisinger Sándor szövetségi edző vezette szakmai stáb.

Az edzőtáborozáson mindössze öt olyan labdarúgó vett részt, aki tagja volt az írországi keretnek, míg az összetartáson résztvevő többi futballista azt bizonyíthatta be, hogy érdemes velük is számolni a világbajnoki keret kialakításakor. A négynapos közös munka végén egy edzőmérkőzés szerepelt a programban a több rutinos, NB I-es múlttal rendelkező III. ker. TVE csapata ellen. 

 

– Az Eb-keretből ezúttal kevesen tudtak részt venni az összetartáson, ami jó alkalmat teremtett arra, hogy megnézzük, hol tartanak azok a játékosok, akik az Európa-bajnokságról lemaradtak, de hosszabb ideje figyeljük a teljesítményüket – mondta a táborzárást követően az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor. – Az látszott, hogy a legtöbben valóban pihenéssel töltötték a nyár egy részét, és még messze vannak a csúcsformától, mégis hasznosnak ítélem meg az együtt töltött négy napot. Láttam négy-öt olyan labdarúgót, akiken látszott, hogy komolyan gondolják a csapatba kerülést, és a mutatott teljesítményük alapján nagyon jó esélyük mutatkozik a vb-részvételre. Ez egyben figyelmeztetés is az írországi keret tagjainak, hogy nem dőlhetnek hátra, mert abban a pillanatban vesztik el, és adják át másnak a helyüket a válogatottban.

 

A válogatott tagjai legközelebb augusztus 18-án gyűlnek össze, majd elutaznak a csehországi Vacláv Jezek-emléktornára, ahol három felkészülési mérkőzés vár rájuk.

A telki összetartáson résztvevő keret:
Kapusok:

Megyeri Gábor (Bp. Honvéd)
Winter Dániel (MTK)
 
Védők:
Kállai Kevin (Illés Akadémia)
Iyinbor Patrick (FTC)
Dávid Zoltán (Békéscsaba)
Orosz Donát (DVTK)
Szabados Attila (Győri ETO)
Pereira Américo (Győri ETO)
Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Csányi Ádám (Bp. Honvéd)
 
Középpályások: 
Kata Mihály (MTK Budapest)
Katona Bálint (FTC)
Kapornai Ákos Bertalan (Vasas)
Buna Gábor (Bp. Honvéd)
Vitális Milán (Győri ETO)
Kovács Dominik (Bp. Honvéd)

Támadók:
Tóth Milán László (Illés Akadémia)
Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Hanzli Péter (Főnix-Gold)
Hajdú Roland (FTC)
Burzi Alex (FTC)
Farkas Balázs Kesző (Győri ETO)

 

Legfrissebb híreink