U18: fontos kerethirdetés

A szövetségi kapitány már a vb-re hangol.

Forrás: mlsz.hu

Az őszi, brazíliai világbajnoki részvételt a tavaszi, írországi Európa-bajnokságon kiharcoló U17-es válogatott a nyári korosztályváltást követően immár U18-as csapatként szerepel a vb-felkészülés során, és jövő héten, Csehországban lejátssza a belgák elleni májusi Eb-helyosztó utáni első nemzetközi meccseit - jelezte az MLSZ.

Preisinger Sándor szövetségi edző már kihirdette a Jezek-tornára utazó keretet, amibe a vb-részvételt kivívó együttesből tizenhatan kaptak meghívást. Néhány játékos esetében már nem ahhoz a klubhoz kellett küldeni a meghívót, mint az Eb előtt: Kosznovszky Márk és Balogh Botond az MTK-tól az olasz Parmához, Molnár Rajmund a Honvédtól a portugál Benficához szerződött nyáron.

– A világbajnokságig hátralévő öt felkészülési meccsen, így a csehországi találkozókon is az egyik fő célunk, hogy képet kapjak a vb-keretben szóba jöhető labdarúgók aktuális állapotáról, a játékosok pedig a világbajnoki részvételért küzdenek, hiszen az előttünk álló meccsek teljesítményei alapján állítjuk majd össze a Brazíliába utazó válogatottat. Van néhány játékos, aki korábbi kisebb-nagyobb sérülése miatt jelenleg nincs megfelelő állapotban, ezért nem tudtam számolni velük a Jezek-tornán, de természetesen nekik is lesz esélyük arra, hogy a későbbiekben bizonyítsanak majd – mondta Preisinger Sándor a keret kihirdetése után.

A szövetségi edző hozzátette: már javában zajlik a három vb-csoportellenfél, Nigéria, Ecuador és Ausztrália játékának elemzése, az elmúlt hetekben ugyanis sikerült beszerezni mindhárom válogatott selejtezős mérkőzéseinek felvételét. 

– Az már ezekből a felvételekből is látszik, hogy kivétel nélkül nagyon erős riválisaink lesznek a vb-csoportban. Kiegyenlített meccsekre van kilátás, mindhárom ellenfelünknek megvannak a maga erősségei, előre lehetetlen megmondani, hogyan alakulhatnak az erőviszonyok a csoporton belül – tekintett előre az október 26-án kezdődő világbajnokságra Preisinger Sándor.

A magyar válogatott augusztus 20-án a házigazda csehekkel játszik, egy nappal később pedig a lettek ellen lép pályára. Ezt követően két szabadnap következik, majd egy helyosztón zárul a csapat szereplése a viadalon (a szlovák-macedón-ukrán trió egyike ellen).

 

A Jezek-tornára utazó keret:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (West Ham)
Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)

Védők: 

Buna Gábor (Honvéd-MFA)
Dávid Zoltán (Békéscsaba)
Balogh Botond (Parma)
László Dávid (Honvéd-MFA)
Orosz Donát (DVTK)
Szabó Alex (Honvéd-MFA)
Iyinbor Patrick (Ferencváros)
Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)
 
Középpályások: 

Kata Mihály (MTK Budapest)
Ominger Gergő (Puskás Akadémia)
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Major Sámuel (Salzburg)
Kosznovszky Márk (Parma) 
Kovács Dominik (Honvéd-MFA)

Támadók:

Komáromi György (Puskás Akadémia)
Zuigeber Ákos (MTK Budapest)
Molnár Rajmund (Benfica) 
Hajdú Roland (Ferencváros)
Németh András (Genk)
Farkas Balázs Kesző (Győri ETO)

Legfrissebb híreink