U17: parádés győzelem kezdésként - a szövetségi edző reakciója

Négy gólig jutott a válogatott.

Forrás: mlsz.hu

AZ MLSZ JELENTÉSE:

"Férfi U17-es válogatottunk győzelemmel kezdte a Telki Kupát: Belvon Attila együttese 4-2-re nyert Izland ellen.

A magyar válogatott veszélyes támadásokkal nyitotta a Telki Kupa-nyitómérkőzését, és viszonylag korán, a 6. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali beadás után Katona István fejelt 5 méterről a hálóba (1-0). A gól után is támadásban maradt Belvon Attila együttese, de a 13. percben a vendégek egy kontra végén váratlanul egyenlítettek: Kjartansson szerzett labdát a saját 16-osa előterében, végigrobogott a pályán, majd a 16-osunk előtt egy kényszerítőt követően a bal sarokba lőtte a visszakapott labdát (1-1).

A következő percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, de az ivószünetben kapott taktikai utasítások gyorsan meghozták az eredményüket: a 26. percben egy sok passzból álló akció végén a bal oldalról középre tett labdát Katona lőtte közelről a jobb alsó sarokba (2-1). A 29. percben megdupláztuk az előnyt, egy védekezési hibát kihasználva Molnár Csaba egyedül törhetett kapura, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a hálóba passzolt (3-1). A 32. percben Kun Olivér 20 méterről a keresztlécet találta el, majd egy ellentámadást követőn büntetőhöz jutottak az izlandiak, Tristan pedig nem hibázott a tizenegyespontról (3-2). A 41. percben egy kontra végén közel járt az egyenlítéshez az ellenfél, de Radnóti Dániel nagy védésével megtartottuk az előnyt, 3-2-vel ért véget a félidő.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebben alakult, voltak periódusok, amikor az izlandiak érvényesíteni tudták akaratukat, egy-két komoly helyzetet is kialakítottak. A 81. percben azonban a magyar csapat szerzett gólt, egy jobb oldali szöglet után az első próbálkozásunk után még levágódott a labda a blokkról, de Ásványi Domonkos közeli lövése után már utat talált a hálóba a labda (4-2), így alakult ki a végeredmény.

A viadal másik mai mérkőzésén a törökök 2-1-re legyőzték a horvátokat. Csütörtökön Budaörsön 17.00 órakor a horvátokkal játszik a magyar csapat. 

– Tudtuk, hogy fizikailag jók az izlandiak, és ez be is igazolódott a mérkőzésen. Örülök, hogy nyertünk, ráadásul négy gólt szerezve, de csak az első félidőben nyújtott teljesítménnyel vagyok elégedett. A második játékrészben visszaesett a játék, kevésbé volt élvezhető a mérkőzés. A játék tempóján, az üres területek megjátszásában sokat kell javulnunk a következő mérkőzésekre – mondta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Izland 4-2 (3-2)
Magyarország: Radnóti Dániel - Lengyel Noel, Ásványi Domonkos, Umathum Ádám, Kun Olivér - Kun Bertalan, Balabás Bence - Varga Zétény, Bagi Ádám, Molnár Csaba - Katona István"

Legfrissebb híreink