nb1.hu

U17: nem tudott visszavágni a magyar válogatott – reakció

Ez volt az évzáró.

Az U17-es magyar válogatott kedd után csütörtökön is összecsapott Olaszországgal. A mieink két napja 2-1-es vereségbe futottak bele, és a visszavágás sajnos nem sikerült ma, hiszen az olaszok ezúttal 1-0-ra nyertek. Íme az MLSZ beszámolója:

"Férfi U17-es válogatottunk Telkiben, az olaszok elleni felkészülési mérkőzéssel zárta utolsó 2022-es összetartását.

A két csapat második találkozójának első percei nagy iramú, kiegyenlített játékot hoztak, de az olaszok fokozatosan átvették az irányítást. A mieink néhány egyéni hibát követően egyre inkább elbizonytalanodtak, és ezt követően nem tudták újból felvenni azt a ritmust, amivel kiegyenlítettebbé tehették volna a mérkőzést. A vendégek egy jobb oldali beadás után vezetést szereztek, és megérdemelt előnnyel zárták a félidőt.

A második félidő első negyedórájában nem történt jelentősebb fordulat a játék képében, a hármas cserénk után azonban megélénkült a támadójátékunk, valamelyest javult a teljesítményünk. A hajrá azonban ismét az olaszoké volt, akik megtartották a vezetésüket, és megérdemelten nyerték meg a találkozót.

– Az első félidőben nagyon sok párharcot veszítettünk, rengeteg technikai hibát vétettünk, az olaszok teljesen megérdemelten vezettek a szünetben. A második félidő középső szakaszában lendületesebbekké váltak a támadásaink, de összességében nem tudtunk olyan ritmusban játszani, amellyel döntetlenre hozhattuk volna a mérkőzést. Ezzel az összetartással lezárult az Eb-felkészülésünk egy hosszabb szakasza, a jövő évben már kevesebb változtatással, szűkebb kerettel folytatjuk a munkát – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző."

Magyarország-Olaszország 0-1 (0-1)
Magyarország:
Lehoczki Bendegúz – Lengyel Noel, Umathum Ádám, Ásványi Domonkos, Kun Olivér – Farkas Patrik (Szabó Szilárd, 60.), Németh Hunor, Kern Martin – Katona István, Cserkuti-Németh Olivér (Bagi Ádám, 60.), Somfalvi Bence (Varga Zétény, 60.)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek