U17: Korábbi győztesekkel egy csoportban a válogatott - reakciók

A riválisok is értékeltek.

Forrás:

Ahogyan azt már korábban jeleztük, korábbi győztesekkel került egy csoportba az U17-es Eb-n a magyar válogatott. A sorsoláson a C csoportba osztották be mieinket, így Izlanddal, Portugáliával és Oroszországgal kell majd megküzdeniük, utóbbi a 2006-os és 2013-as kiírást is megnyerte, míg a portugálok 2003-ban és 2016-ban értek fel a csúcsra.
 
– Felemás érzéseim vannak, kerülhettünk volna nehezebb csoportba is, de így is nagyon nehéz ellenfeleket kaptunk, köztük két csoportgyőztest. Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, de nem reménytelen a helyzetünk. Jó felkészülésre és megfelelő hozzáállásra van szükségünk – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor szövetségi edző a helyszínen.

A három rivális kapitány is elmondta véleményét a sorsolásról:
 
– Mind a négy csapatnak nehéz dolga lesz. A szezon elején már játszottunk Magyarország ellen, akkor láttuk, hogy erős a csapatuk. Most mindenkinek megvan az esélye a továbbjutásra, mi a magunk részéről mindent meg fogunk tenni érte – értékelte a sorsolást a portugálok mestere, Emilio Peixe.
 
– Négy jó csapat került a csoportba, olyanok is, akikkel még nem játszottunk korábban és nem sokat tudunk róluk, de ez izgalmas tapasztalat lesz a játékosoknak. Az első meccsen sok fog múlni, ha ott jó eredményt tudunk elérni, sikeresek lehetünk – fogalmazott az izlandi szövetségi edző, David Snorri Jónasson.
 
– A topcsapatokat sikerült elkerülnünk. Portugáliától kikaptunk az  elitkörben, de Izland és Magyarország ellen még nem játszottunk. A csoportunkban mindenkinek ugyanannyi esélye van a továbbjutásra, nincs favorit, bármelyik csapat képes lehet legyőzni a másikat – mondta Dmitri Khomukha, az oroszok edzője.
 
A többi csoport beosztása és a menetrend a linkre kattintva elérhető.
 

Legfrissebb híreink