U17: legyőztük Hollandiát, irány az elitkör! - videó

Budapest – Mutatjuk a győztes gólt.

Forrás: MLSZ

A magyar férfi U17-es válogatott második Eb-selejtező mérkőzésén hazai pályán 1–0-ra verte Hollandia korosztályos csapatát, ezzel második győzelmét aratta a csoportban, és már biztos, hogy bejutott a kontinenstornára kvalifikáló elitkörbe – írta az MLSZ.

 

U17-es válogatottunk augusztus elején veretlenül végzett a második helyen a Telki Kupán, majd a lengyelországi Syrenka Kupán folytatta felkészülését, ahol végül a negyedik helyen végzett.

 

A felkészülés a hazai rendezésű Eb-selejtezőkön való sikeres szereplést célozta, melyen válogatottunk sorrendben Wales, Hollandia és Koszovó ellen lép majd pályára.

 

Az UEFA versenykiírása szerint a selejtezőkörben 13 csoportban csap össze 52 nemzet válogatottja 2017 őszén. A négyfős csoportok első két helyezettje, és a négy legjobb csoportharmadik kvalifikálja magát a 2018 tavaszán megrendezésre kerülő elitkörbe.

 

Az Eb-selejtezőkör első fordulójában a magyar válogatott jó játékot bemutatva, nagy fölényben futballozva 2–1-re verte Wales legjobbjait, míg a csoport másik mérkőzésén Hollandia 3–1-re legyőzte Koszovót, így a csoportot vezető két válogatott csapott össze pénteken a III. kerületi TVE Sporttelepén.

 

A mérkőzés elején a magyar csapat ragadta magához a kezdeményezést, Szélesi Zoltán csapata többet birtokolta a labdát, a hollandok pedig a kontrajátékra rendezkedtek be. A fegyelmezett holland védekezés ellen nehéz volt helyzetet kialakítani, az első igazi lehetőség így Goudmijn előtt adódott, de 20 méterről leadott lövése fölé szállt a 8. percben.

 

A rendkívül erős szélben nem volt könnyű dolga a csapatoknak, a játék – enyhe magyar mezőnyfölény mellett – továbbra is a középpályán folyt, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Férfia küzdelmet láthattak a nézők, kemény összecsapásokkal, de gól az első félidőben nem született.

 

A folytatásban viszont szinte azonnal gólt szerzett a válogatott: Beke kapott jó labdát, a holland védők pedig csak szabálytalanul tudták megállítani a balösszekötő helyén. A 18 méterről megítélt szabadrúgást mögé Beke állt oda, és a sorfal mellett a kapu jobb sarkába lőtt (1–0).

 

A gól után megélénkült a játék, a hollandok szerettek volna azonnal egyenlíteni. A csapatkapitány Redan tört be veszélyesen a tizenhatosunkra, de szögletre szerelték a védők. A beadás a hosszúra érkezett, onnan visszafejelték középre a hollandok, de Schippers öt méterről az égbe lőtt.

 

A 62. percben a magyar csapat vezetett szép támadást, melynek végén Nyári indította a csereként beállt Buktát a jobb oldalon, ő középre adott a tizenhatoson belül, a labdát pedig kézzel blokkolta a holland bekk, ám a játékvezető továbbot intett. Nem sokkal később a túloldalon is veszélyes lehetőség adódott, de Redan lövése a kapufán csattant.

 

A mérkőzés záró szakaszában egyre nagyobb nyomás alá került a magyar kapu, de a vádelem állta a sarat, és a kontárkban is volt veszély. A 77. percben szögletet harcolt ki a magyar csapat, a beadásra Varju érkezett a hosszú oldalon, és kis híján a kapuba bólintott. A hosszabbítás perceiben Szabó Bálint vezette keresztbe a labdát a holland tizenhatoson, nagyon ígéretes lövőhelyzetet teremtett magának, de az utolsó pillanatban blokkolni tudták a lövését.

 

Az utolsó másodpercekben még akadt néhány meleg pillanat a magyar kapu előtt, de az eredmény nem változott: a magyar válogatott jó teljesítmény mutatva legyőzte Hollandiát. A csapatot vezető Széles Zoltán a mérkőzés után ugyanakkor azt hangsúlyozta: az utánpótlásban a töretlen fejlődés, és nem feltétlenül az elért eredmény a legfontosabb.

 

– Szakmailag nagyon értékes ez az eredmény, hiszen a holland válogatott a Feyenoord, az Ajax vagy a PSV legjobbjaiból válogathat, és mindenki tudja, hogy milyen magas szintet képviselnek ezek a klubok. Már az is nagy siker, hogy egyenrangú ellenfelei tudunk lenni egy ilyen erős válogatottnak, a győzelem pedig önmagáért beszél. Ugyanakkor az utánpótlásban a töretlen fejlődés a legfontosabb, még ha természetesen örvendetes, ha mindez eredménnyel is párosul. Edzőként most az a legfontosabb feladatom, hogy segítsek a játékosaimnak reálisan értékelni a helyzetet, nem szabad, hogy a fejünkbe szálljon a győzelem. Ugyanolyan fegyelmezetten, nagy odaadással kell futballoznunk az utolsó fordulóban Koszovó ellen is, ahogy az Wales és Hollandia ellen tettük – értékelte a mérkőzést Széles Zoltán szövetségi edző.

 

 

Mivel a csoport mai másik mérkőzésén Wales 2–0-ra legyőzte Koszovót, a magyar válogatott egyedüli csapatként 6 pontos az utolsó forduló előtt, így biztosan kvalifikálta magát az elitkörre.

 

A magyar válogatott utolsó mérkőzése:

2017. október 16. 16 óra, Szusza Ferenc Stadion

Magyarország–Koszovó (M4 Sport)

 

 

U17-ES EB-SELEJTEZŐ

9. CSOPORT (MAGYARORSZÁG)

2. FORDULÓ

Magyarország–Hollandia 1–0 (0–0)

Gól:Beke (49.)

 

Magyarország:Ásványi Balázs – Posztobányi Patrik, Varju Benedek, Körmendi Kevin, Papp László – Nyári Patrik, Burai Erik (Szabó Bálint 70.), Kocsis Máté Bence – Cipf Dominik (Irimiás Gergő 75.), Beke Péter, Papp Marcell (Bukta Csaba 59.)

 

Wales–Koszovó 2–0

Végre egy játékos, aki szerint a szurkolóknak igazuk van! - NB1.hu

Végre egy játékos, aki szerint a szurkolóknak igazuk van!

Legfrissebb híreink