U17-es vb sorsolása: 5-szörös világbajnok is a magyarok ellenfele lesz

Három összetartásunk lesz a vb előtt.

Forrás:

Zürichben, a FIFA főhadiszállásán készítették el a brazíliai U17-es világbajnokság csoportbeosztását. A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es válogatott májusban nagy bravúrt ért el az írországi Európa-bajnokságon: az ötödik helyen zárta a 16 csapatos tornát, ezzel biztosította helyét az október 26-án kezdődő, brazíliai korosztályos világbajnokságon. 
 
Az U17-es vb-n 24 csapat vesz részt, a csütörtöki sorsoláson hat darab négyes csoportot alakítaottak ki. A csoportok első két helyezettjei mellett a négy legjobb csoportharmadik jut be a vb nyolcaddöntőjébe. A magyar válogatott a negyedik kalapból várta a csütörtöki sorsolást, amelyen – a FIFA szabályainak megfelelően – a kalaptársak mellett az európai csapatokat sem kaphattuk csoportellenfélnek. 
 
A magyar válogatottra három összetartás vár a világbajnokság előtt. Július végén Telkiben edzőtáborozik a csapat, augusztusban a csehországi Vacláv Jezek-emléktornán vesz részt, szeptemberben pedig Horvátországba utazik két felkészülési mérkőzésre.
 
A világbajnokságnak három város négy helyszíne ad otthont: a brazíliavárosi Estadio Bezerrao, a Goianiában található Estádio Olimpico és Estadio de Serrinha, valamint a vitoriai Estádio Kléber Andrade. 
 
A csapatokat két korábbi U17-es vb-felfedezett, a brazil Sonny Anderson és a nigériai Celestine Babayaro húzta ki. A magyar válogatottat legutolsóként sorsolták ki, méghozzá a B csoportba, ahol az ötszörös U17-es világbajnok nigériai válogatott mellett Ecuador és Ausztrália kapott helyet.
 
CSOPORTOK
A-csoport: Brazília, Kanada, Új-Zéland, Angola
B-csoport: Nigéria, MAGYARORSZÁG, Ecuador, Ausztrália
C-csoport: Dél-Korea, Haiti, Franciaország, Chile
D-csoport: USA, Szenegál, Japán, Hollandia
E-csoport: Spanyolország, Argentína, Tadzsikisztán, Kamerun
F-csoport: Salamon-szigetek, Olaszország, Paraguay, Mexikó
 

Legfrissebb híreink