U17-es vb: sokba került a magyaroknak a hihetetlen rövidzárlat - reakció

A videóbíró is főszereplő volt a meccsen.

Forrás:

U17-ES VILÁGBAJNOKSÁG B-csoport

Magyarország-Ecuador 2-3 (0-0)

MAGYARORSZÁG: Hegyi – Posztobányi, Balogh B., Horváth M. – Kata – Major (Kosznovszky, 65.), Baráth P., Ominger (László D., 85.), Komáromi – Molnár R. (Mester, 55.), Németh A.
ECUADOR: J. López – Moran (Chavez, 58.), Delgado, Hincapie, Cabezas – Angulo – Mina, Vite (J. Farfan, 84.), Pluas, Mercado – Mejia (Ed. Valencia, 59.)
Gól: Németh A. (50., 74.) ill. Vite (66.), Mercado (68.), Mina (86.)
Sárga: Horváth M. (88.)

A magyar válogatott péntek este lejátszotta utolsó csoportmeccsét az U17-es világbajnokságon, Preisinger Sándor együttese Ecuadorral csapott össze. A mieink az első két fordulóban egy pontot szereztek, az ecuadoriak egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a meccseiket.

A 14. percben nagy helyzet adódott a mieink előtt, de Molnár próbálkozását védte az ellenfél kapusa. Az első félidő derekán a játékvezető tizenegyest adott Ecuadornak, ám a videó megtekintése után visszavonta a döntését. A második játékrész elején Molnár 14 méterről bombázott az ecuadori kapuba, ezzel szereztük meg a vezetést. Sajnos nem sokáig örülhettünk, hiszen Ecuador szűk 20 perc alatt fordított. A fájó az volt, hogy ellenfelünk előbb a 66., majd a 68. minutumban is gólt szerzett. Mindkét találat előtt a magyar védelem nagy hibát követett el. Aztán Németh újra megvillant, a magyar válogatott játékosa ezúttal egy szöglet után köszönt be. A hajrában Mina egy újabb bakinkat büntette góllal, ezzel a nemzeti együttesünk 3-2-es vereséget szenvedett a világbajnokságon. A hosszabbításban még Valencia is közel került a gólszerzéshez, de lökete a lécen csattant. 

"Nehéz bármit mondani ezek után, mert ismét mi voltunk azok, akik megnyerték a meccset az ellenfélnek. Működött a játékunk, vezettünk, de a világbajnokságon nem lehet elkövetni büntetlenül olyan hibákat, amiket mi elkövettünk a saját kapunk előtt. A játékosok mindent kiadtak magukból, nem marasztalhatom el őket, de a játék több elemében sajnos nincsenek hozzászokva ahhoz a szinthez, amit a világbajnokságon játszanak az ellenfelek. Le kell vonni a megfelelő tanulságokat, és sokat kell tanulnunk ebből a három mérkőzésből a saját fejlődésünk érdekében" - fogalmazott Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak.

Legfrissebb híreink