U17-es magyar válogatott debütált a Puskás Akadémiában

A céljairól nyilatkozott.

Forrás: Puskás Akadémia

Pécsi Ármin a Club Brugge ellen (még január 8-án) védett először hivatalos mérkőzésen a Puskás Akadémia első csapatában – kapott gól nélkül.  

A tizenhat éves kapus az NB III-as együttesre és a válogatottra koncentrálna tavasszal, de reméli, nemsoká eljön az idő, amikor tétmeccsen is bemutatkozhat a „nagyok” közt.

„Először is örültem a lehetőségnek, az már csak a hab volt a tortán, hogy egy ilyen remek ellenfél ellen tudtam pályára lépni. Felemelő érzés volt edzésen kívül is beállni az NB I-es csapat kapujába, nagyon boldog vagyok” - mesélt azz élményeiről a tehetség, akinek Mats Rits lövésénél hatalmasat kellett védenie. Erről így anekdotázott:

„Oldalról kapott egy passzt, szögből rálőtte, szerencsére sikerült kitolnom a léc alól, úgyhogy kapott gól nélkül úsztam meg az első fellépést. Nagyon jó játékosokból álló csapattal játszottunk, ez volt az első felkészülési meccsünk, ez érződött is, ők pedig már a héten kezdik a bajnokságot, ezért úgy érzem, az eredmény is vállalható.”

A fiatal magyar tehetség nem először edzőtáborozik együtt a nagyokkal, mert nyáron az ausztriai összetartásra is meghívást kapott, így van összehasonlítási alapja azzal kapcsolatban, milyen a munka felnőttek között összetartások során.

„Megfelelően halad a felkészülés, mindannyian jó formában vagyunk, és nagyszerű hangulatban zajlanak az edzések, egyszóval remekül érzem magam. Úgy érzem, a nyárhoz képest minden téren sokat léptem előre, de természetesen rengeteget szeretnék még fejlődni és bizonyítani az edzéseken, és ha úgy adódik, a mérkőzéseken. Most nyilván még nem tudom megmondani, mikor jutok szerephez tétmeccsen is, de remélem, nem is olyan sokára az a pillanat is eljön.”

És a nagy kérdés, hogy mit vár magától a tavasszal a bemutatkozás után:

„Nyilván leginkább az NB III-as csapatban fogok védeni, ahol stabil, jó teljesítményt szeretnék nyújtani és hozzásegíteni a csapatot, hogy előrébb tudjunk lépni a tabellán. Ha behívnak az U17-es válogatottba, ott is meg akarom állni a helyem – jó lenne, ha úgy teljesítenénk a selejtező elitkörében, hogy ki tudjunk jutni az Európa-bajnokságra.”

Legfrissebb híreink