U17-es Eb-selejtező: intéztük a letteket - videó, reakció

Két 11-es és egy öngól volt a mérkőzésen.

Forrás: MLSZ

Németh Antal U17-es válogatottja a lett csapat 3-0-s legyőzésével folytatta a szereplést a fehéroroszországi Eb-selejtező minitornán - jelezte az MLSZ.

Az első forduló gólcsendje után (0–0-s döntetlen a házigazda fehérorosz válogatott ellen) a második körben háromszor is beköszönt a magyar csapat Lettország ellen.

A mérkőzés elején lassan vettük fel a játék ritmusát, de az első negyedóra után átvettük az irányítást. Már az első félidő végén megszerezhettük volna a vezetést, de a szünetre még 0–0-val vonultak a csapatok. 

Az első gólra az 54. percig kellett várni, amikor Németh Dániel egy büntetőt értékesítve előnyhöz juttatta válogatottunkat.  Ezt követően alig telt el két perc, amikor Kovács Mátyás beadása egy lett játékosról pattant a kapuba (2–0).

U17-es vb: 79 percig vezettünk a rekordbajnok ellen - reakció - NB1.hu

 

 

A második játékrészben végig a mi akaratunk érvényesült. A lettek kontratámadásokra alapozva, keresztlabdákkal próbáltak veszélyeztetni, de komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. 

A 3–0-s végeredményt szintén tizenegyesből állította be Bakos Zsombor, a hosszabbítás perceiben. 

A két találkozón megszerzett négy ponttal a magyar csapat a csoport élén áll, az utolsó mérkőzést Szerbiával játsszuk október 30-án, szerdán.

 

"Nagyon szervezett ellenféllel találkoztunk, nehéz volt feltörni a védelmüket. A találkozó elején nehezen lendültünk játékba.  A lettek kontratámadásaira kellett figyelnünk és a fordulás után borzasztó szembe szél is nehezíttette a dolgunkat. A második félidőre nagyon jól jöttünk ki, sikerült vezetést szerezni, majd gyorsan tudtuk növelni előnyünket. Fontos győzelmet arattunk és várjuk a következő találkozót, azt is meg szeretnénk nyerni" - nyilatkozta a lefújást követően Németh Antal szövetségi edző.

 

A csoport másik mérkőzésén
Fehéroroszország–Szerbia 1–2

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Lettország 3, 3. Szerbia 3, 4. Fehéroroszország 1

AZ 1. FORDULÓ EREDMÉNYEI
Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG 0–0

Szerbia–Lettország 1–2

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
Október 30., szerda

13.00: MAGYARORSZÁG–Szerbia
13.00: Lettország–Fehéroroszország

A selejtező első körében 13 darab négycsapatos csoportot alakítottak ki. A kvartettekből az első és a második helyezettek, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut tovább az elitkörbe. A 16 csapatos Európa-bajnokságot 2020. május 21. és június 6. között rendezik meg Észtországban.

Az nb1.hu megjegyzése az MLSZ beszámolója mellé: "a tornán a magyar csapatot 2003-as születésű fiatalok alkotják, a gárda nem egyezik meg a Brazíliában tartózkodó, vb-re készülő U17-es együttessel, amelyben 2002-es születésű tehetségek vannak ott."

Legfrissebb híreink