U17-es Eb: óriási sikert érhetnek el a magyar fiatalok

Preisinger Sándor elmondta, mi a spanyol válogatott erőssége.

Forrás:

Parádés teljesítménnyel zárta az U17-es válogatottunk a csoportkört az Eb-n, a mieink mindhárom meccsüket megnyerték, így magabiztosan jutottak a negyeddöntőbe. A legjobb 8 között nem lesz könnyű dolga Preisinger Sándor együttesének, hiszen a torna egyik favoritjának kikiáltott Spanyolország következik. A hispánok az első két fordulóban az osztrákokat és a németeket is megverték, az olaszoktól ugyan 4-1-es vereséget szenvedtek, de ezen a meccsen a mester több kulcsjátékosnak is pihenőt adott. 
 
Preisinger elmondta, a torna legnehezebb meccse előtt állnak a tanítványai. Spanyolország stílusa hasonlít a portugáliai mentalitáshoz, de a tréner úgy véli, hétfői riválisunk egyénileg és csapatként is jobb, mint a luzitán alakulat.
 

"Egy lépésre vagyunk a célunk elérésétől, de ez lesz az eddigi legnehezebb feladat az egész Eb-sorozatban. A spanyol válogatott hasonló stílust képvisel, mint a portugál, csak erősebb kiadásban. Az eddig látottak alapján egyénileg és csapat szinten egyaránt jobbak a portugáloknál, négy-öt olyan labdarúgójuk is van, aki kiemelkedik az európai mezőnyből. A spanyol csapatokra jellemző gyors, pontos, sok passzos játék jellemzi őket, ez ellen csakis fegyelmezett, hibáktól mentes teljesítménnyel lehet esélyünk. Megvan a stratégiánk a mérkőzésre, bízom a játékosaimban és abban, hogy az eltervezett játékunk működni fog a pályán" - nyilatkozta Preisinger.
 
A magyarok egy újabb győzelemmel nem csupán az elődöntőbe jutnának, hanem a brazíliai vb-re is kvalifikálnák magukat. A Magyarország-Spanyolország mérkőzés 20 órakor kezdődik.

Legfrissebb híreink