U17-es Eb: magyar harc a világbajnokságért - reakciók

Rajtunk kívül csak egy válogatott hibátlan még.

Forrás: MLSZ

Németh András első válogatottbeli duplájával, Ominger Gergő pedig csapatkapitányként nyújtott extra teljesítményével járult hozzá ahhoz, hogy U17-es válogatottunk utolsó csoportmeccsét is megnyerte az írországi Eb-n, és hibátlan mérleggel jutott a negyeddöntőbe.
 
A magyar válogatott mindhárom csoportmérkőzését egy góllal nyerte meg: a portugálok ellen 1-0, az izlandiak ellen 2-1, az oroszok ellen 3-2 lett a végeredmény, és mindhárom alkalommal a hajrában lőtte a győztes gólt Preisinger Sándor együttese, ami sokat elárul a csapat mentális erejéről. 
 

Az már egészen biztos, hogy a magyar csapatra még legalább két mérkőzés vár: a spanyolok elleni negyeddöntőt (május 13., 20.00) követően vagy az elődöntőre készülhetünk, vagy a vb-kvalifikációt jelentő ötödik helyért léphetünk pályára május 16-án. Bár a mieink a folytatásban már kizárólag topcsapatok ellen játszhatnak a torna hátralévő részében, az MLSZ TV-nek nyilatkozó Németh András és Ominger Gergő is egyetért abban, hogy ha a válogatott továbbra is mindent belead, a következő mérkőzéseken elérheti kitűzött célját, a világbajnoki részvétel kiharcolását.
 
Az Eb teljes mezőnyében csak a magyar és az olasz csapat nyújtott hibátlan teljesítményt a csoportkör alatt, és a mieink egy kifejezetten elit társasába kerültek a továbbjutással, hiszen az Európa-bajnokság legjobb nyolc csapata közé kizárólag olyan országok együttesei kerültek, amelyek jelenleg előrébb járnak nálunk: a magyarok és az olaszok mellett a spanyolok, a franciák, a hollandok, a belgák, a portugálok és a csehek várhatják a negyeddöntőt. 
 
EMLÉKEZTETŐ
U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
C-CSOPORT
OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–3 (1–1)
Waterford, 200 néző. Vezette: Burchardt (dán)
Oroszország: Kupcov – Logacsov, Usahin, Kotyin, Konjuhov – Gubzsokov (Mutalijev, 60.), Vorobjov (Kratkov, a szünetben), Avaneszjan (Smakov, 72.), Scsetyinyin (Goljatov, 80.) – Szavinov (Gyenyiszov, 60.) – Sapovalov. Szövetségi edző: Dmitrij Homuha
Magyarország: Megyeri – Orosz, Dávid, Horváth M., Bekker – Ominger – Kalmár (Molnár R., 77.), Major, Kosznovszky, Németh A. – Szalay (Komáromi, 55.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Sapovalov (20.), Bekker (87. – öngól), ill. Németh A. (33., 94.), Major (71. – 11-esből) 
Sárga lap: Vorobjov (45.), Szavinov (54.)

Legfrissebb híreink