U17-es Eb elitkör: vereséggel kezdtünk Izrael ellen

Telki – A hajrában kapott ki Szélesi Zoltán csapata.

Forrás:

 

Norvég-orosz és magyar-izraeli összecsapásokkal kezdődött meg az U17-es válogatott hazai rendezésű Eb-selejtező elitköre, a mieink Telkiben léptek pályára, a másik meccset Dabason rendezték meg. Szélesi Zoltán együtteséből a torna előtti utolsó pillanatban, Csóka Dániel személyében kiesett egy meghatározó játékos, így változtatni kellett a kereten és az első meccs tervezett kezdőcsapatán is.

 

A találkozó első negyedórája a vendégeké volt, az izraeliek némi labdabirtoklási fölényben játszottak, és több alkalommal is eljutottak a kapunk előterébe, a 15. percben pedig egy ziccert is kialakítottak, ezt azonban Karzev elhibázta: 12 méterről, középről a kapu mellé lőtt. Húsz perc után kiegyenlítetté vált a játék, de akcióink rendre elakadtak az izraeli 16-os előterében, az első 40 percben nem sikerült komolyabb lehetőséget kialakítanunk. Jó iramú volt a mérkőzés, de a játékrész második felében egyik oldalon sem alakultak ki helyzetek, így gólnélküli állásnál fejeztük be a félidőt.

 

A fordulás után aktívabb lett a magyar támadójáték, veszélyesebbé váltunk az izraeli kapu előtt, és megérkeztek az első komolyabb helyzetek is, az 50. percben Schön Szabolcs éles szögből leadott lövésénél kellett nagyot védenie az izraeli kapusnak. Az 57. percben az izraeliek egy ígéretes helyzettel válaszoltak, de Ásványi Balázs jól jött ki kapujából és hárított. A hajrához közeledve a magyar válogatott többet tett a gólszerzés érdekében, míg az izraeliek főleg kontrákból tudtak veszélyeztetni. Az utolsó percekben viszont fordult a kocka, az izraeliek váltak veszélyesebbé, és a 79. percben megszerezték a vezetést is: egy bedobás után rosszul helyezkedtek a védőink, a bal oldalról beadott labda üresen találta Ilay Hent, aki 10 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba helyezett (0-1). A négyperces hosszabbításban elején Csoboth Kevin előtt adódott kétszer is egyenlítési lehetőség, de kimaradtak a helyzetek, így Izrael megtartotta az előnyt, és megszerezte a három pontot.

 

Portugália-Magyarország: élő közvetítés a felkészülésről 

A csoport másik mérkőzésén az orosz válogatott kétgólos hátrányból felállva 2-2-es döntetlent játszott a norvégokkal.

 

- Jól felkészültünk az ellenfélből, és a nyolcvan perc során ezt bizonyítottuk is a pályán, egyenlő erők küzdelmét hozta a mérkőzés - értékelt a lefújás után Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak. - A végén egy taktikai hiba okozta a vereségüket, egy bedobás után üresen hagytuk az ellenfél játékosát, ilyen apróságokon múlik egy-egy mérkőzés. A hajrában egyenlíthettünk volna, és nem is lett volna érdemtelen, mert a játék képe alapján a döntetlen benne volt a meccsben. Még van hátra két mérkőzésünk, előre kell tekintenünk, és a hibák elemzése után már a csütörtöki, oroszok elleni találkozóra koncentrálni.

 

Magyarország-Izrael 0-1 (0-0)

Magyarország: Ásványi Balázs - Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Bolla Gergő, Majnovics Martin - Szoboszlai Dominik, Csonka András (Lipóth András, 75.) - Szerető Krisztofer (Csoboth Kevin, 53.), Schön Szabolcs, Timári Norman - Szendrei Norbert (Bencze Márk, 60.)

Legfrissebb híreink