U17: egy fantasztikus és egy nagyon rossz hír

Brazíliában és Fehéroroszországban is zajlott az élet.

Forrás: mlsz.hu

Miközben a 2002. január 1-je után született korosztály a brazíliai világbajnokságon szerepel, a 2003. január 1. után születettek Minszkben harcoltak az Európa-bajnoki elitkörért.

Fehéroroszországban Németh Antal együttese az utolsó csoportmérkőzésén gól nélküli döntetlent játszott Szerbiával, így csoportelsőként jutott az elitkörbe, hisz korábban a házigazdákkal is 0-0-t ért el, míg Lettországot 3-0-ra győzte le. 

„Gratulálok a játékosoknak az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz, egy nagyon nehéz csoportból jutottunk tovább kapott gól nélkül, az első helyen. A szerbek elleni meccsen a két félidő első felével voltam leginkább elégedett, a szünet előtt nehezen tudtunk mit kezdenek ellenfelünk letámadásával, ebben a periódusban voltak nehézségeink, túlzottan is védekezésre kényszerültünk. Ezt leszámítva azonban végrehajtottuk, amit terveztünk, a védekezésünk jól működött, és a kiállítás után közel álltunk a győzelem megszerzéséhez. Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a teljes torna alatt példásan dolgoztak, remek egység alakult ki a csapaton belül, valamint a stábtagok is fantasztikus munkát végeztek az elmúlt hetekben, és ne feledkezzünk meg azokról a futballistákról sem, akik most nem voltak a keret tagjai, de a felkészülés során rengeteget hozzátettek a közös munkához.

Örülünk a továbbjutásnak, de az elitkörig még bőven van miben fejlődnünk, bízom benne, hogy ez a siker nagy lökést ad minden kerettagnak a további feladatokhoz, és alapot jelent az előrelépéshez.

 

Végül szeretnék innen is sok sikert kívánni az U17-es világbajnokságon résztvevő válogatottnak, Fehéroroszországból is szurkoltunk nekik, és bízunk benne, hogy ők is elérik céljukat Brazíliában” – mondta Németh Antal szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Eközben a Nemzeti Sport arról értesült, hogy

nem léphet pályára a világbajnokság további mérkőzésein Zuigeber Ákos, aki az ausztrálok elleni meccsen szenvedett lábközépcsonttörést. 

 

Az MTK szélsője a kétgólos magyar vezetés után 2–2-es döntetlennel zárult találkozó 27. percében lépett rosszul, rövid ápolás után le is kellett cserélni.

Zuigeber személyében alapembert vesztett Preisinger Sándor szövetségi edző csapata: a játékos az Ausztrália elleni csoportmérkőzésen előbb gólpasszt adott Baráth Péternek, majd magabiztosan értékesített egy tizenegyest. A magyar válogatott pénteken magyar idő szerint 21 órától Ecuadorral találkozik.

Legfrissebb híreink