U16: nem bírta el a sok hiányzót a magyar válogatott - videó

Élcsapattal találkoztak a mieink.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója:

"U16-os válogatottunk 3-1-re alulmaradt az orosz korosztályos csapattal szemben a Telkiben rendezett felkészülési mérkőzésen.

Belvon Attila csapata ötödik nemzetközi mérkőzését játszotta le, ezúttal az elmúlt időszakban néhány nagyszerű eredményt elérő orosz válogatott volt az ellenfele. Nálunk az év utolsó összetartásán több kulcsjátékosra sem számíthatott a szakmai stáb, így viszonylag sok változás volt a kezdőcsapatban az előző mérkőzésekhez képest.

Az már az első percekben látszott, hogy az orosz válogatott remek játékerőt képvisel, fizikálisan és technikailag is kiváló futballisták alkotják. A vendégek mezőnyfölényt alakítottak ki, és a 16. percben egy szép támadás végén lőtt góllal Ivan Bober révén vezetést szereztek, de a 32. percben Kern Martin remek mélységi átadása után Somfalvi Bence kiegyenlített.

A fordulás után is inkább az oroszok irányították a játékot, a mieink próbáltak magasan védekezve nyomást gyakorolni az ellenfélre, de ha sikerült is labdát szereznünk, a támadások befejezései nem voltak elég pontosak. Az 53. percben egy jobb oldali szöglet után nem sikerült felszabadítanunk, az oroszok pedig egy jobbról érkező beadást követően visszavették az előnyt. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, Ésik Ákos egy alkalommal kapufát lőtt, ám a gólszerzés nem jött össze. A hajrához közeledve az oroszok büntetőhöz jutottak, Ivan Bober pedig magabiztosan értékesítette a 11-est, beállítva az 1-3-as végeredményt."

A meccs felvétele:

FRISSÍTÉS:

SZERDA, 7.17:

Legfrissebb híreink