U15: győzelem Szlovákia ellen - kapitányi reakció

Ez volt az első torna.

Forrás: MLSZ

Sándor György együttese 3-1-re legyőzte a szlovákokat a lengyelországi nemzetközi torna utolsó játéknapján, Ostródában.

A mieink az első két játéknapon alulmaradtak a finnekkel, majd a lengyelekkel szemben, de az utolsó mérkőzésre sokat javult a teljesítményünk, és a szlovákok ellen megérdemelt győzelmet aratott a csapat. Végig a magyar válogatott diktálta a tempót, nagy iramban, jelentős labdabirtoklási fölényben futballoztunk, és sokszor megbontottuk a harciasan futballozó szlovákok védelmét. A gól nélküli első félidőt követően gyorsan megszereztük a vezetést, a 41. percben Oros-Kovács volt eredményes, majd Miskolczi Domonkos duplázta meg az előnyt. A szlovákok szépítettek ugyan, de a magyar győzelem nem forgott veszélyben, pláne miután a 79. percben Mondovics Kevin megszerezte a harmadik gólunkat is, és ezzel kialakította a 3-1-es végeredményt.

– Ez volt a korosztály első nemzetközi tornája, és egyben az első külföldi túrája is, a csapat négy nap alatt három mérkőzést játszott le, ami komoly terhelést jelentett a kerettagok számára – mondta a torna végén az mlsz.hu-nak Sándor György. – Az első két mérkőzésen a játékosok megtapasztalhatták, hogy a bátor játék, a felvállalt labdakihozatalok egyben nagy kockázatot is jelentenek, hiszen labdavesztés esetén pillanatok alatt nehéz helyzetbe kerülhetünk. A játékosok most megtanulhatták, hogy a rizikót felelősséggel kell felvállalni, és hiba esetén jól kell reagálni a nehéz szituációkban. Ez a szlovákok ellen már szinte tökéletesen működött, minden szempontból sokat javultunk az első két mérkőzéshez képest, és ezt az eredmény is tükrözte. Az első két mérkőzésen többet hibáztunk, ezért túl sok gólt kaptunk, de játékban ezeken a mérkőzéseken sem estünk vissza, végig a kitűzött alapelveket betartva futballoztunk, ma pedig sikerült olyan teljesítménnyel zárni a tornát, ami bizakodása adhat okot a jövőre nézve.

Magyarország-Szlovákia 3-1 (0-0)
Magyarország:
Fodor-Papp Tamás - Tóth Bence, Balogh Máté, Kiss Bálint, Bencsetler Máté - Németh Hunor, Komlósi András, Mondovics Kevin - Csucsánszky Zoltán (Miskolczi Domonkos, 39.), Szép Márton (Együd Barnabás, 68.), Oros-Kovács Benedek (Kun Ákos, 78.)
Gólszerzők: Oros-Kovács, Miskolczi, Mondovics,

Legfrissebb híreink