U15: bemutatkozott a magyar válogatott - reakció

Gólgazdag meccsen debütált nemzeti együttesünk.

Forrás: mlsz.hu

Az MLSZ beszámolója:

"A Zala megyei Nován játszotta le első nemzetközi mérkőzését a Sándor György vezette férfi U15-ös válogatott.

A legfiatalabb válogatott korosztály együttese a kiválasztó edzőtáborokat követően lejátszotta első nemzetközi mérkőzését, méghozzá Szlovénia ellen, a határmenti Nován.

A szlovén válogatott fizikális fölénye ellenére a magyar válogatott irányította a mérkőzést, több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, és néhány veszélyes lövése is volt az első félórában. A vendégek a 31. percben egy kontra végén vezetést szereztek, de még a szünet előtt egyenlítettünk: egy jobb oldali akció végén a Hajdu érkezett a beadásra, elsőre még a kapufára fejelt, majd a kipattanót a hálóba pofozta (1-1).

A második félidőben is megvoltak a helyzeteink a vezetés megszerzéséhez, de egy kontra végén ismét a szlovénok kerültek előnybe, a lefújás előtti percekben azonban újra egyenlítettünk: Németh Hunor szabadrúgását követően a kapusról kipattanó labdát Hős Zsombor továbbította a kapuba, beállítva a 2-2-es végeredményt.

– Ennek a korosztálynak ez volt az első nemzetközi megmérettetése, remélem, még sok nemzetközi meccs követi a mostanit az előttünk álló időszakban. A legfontosabb, hogy mindenki hasznosítsa a nemzetközi színtéren megszerzett tapasztalatokat, folyamatosan az lebegjen a játékosok szeme előtt, hogy hová szeretnének eljutni labdarúgóként, és ennek megfelelően teljesítsenek az klubcsapatuk edzésein, valamint a bajnoki mérkőzéseken – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Sándor György.

A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással, ezúttal a határ túloldalán, Gornja Radgonán."

Magyarország-Szlovénia 2-2 (1-1)
Magyarország: T
ompa Ákos (Kátai-Urbán Marcell, 41.) - Garai Zétény, Freyer Kristóf, Kovács Kristóf (Barna Pál, 41.), Bencsetler Máté - Hajdu Bálint (Kun Ákos, 71.), Németh Hunor Vajk - Szabó Csongor (Hős Zsombor, 71.), Kugyela Zalán (Jádl Balázs, 51.), Vitályos Viktor - Mondovics Kevin (Szép Márton, 58.)
Gólszerzők: J. Prasket (2), ill. Hajdu, Hős
 

Legfrissebb híreink