Tüntetni fognak az MTK ultrái

Betelt a pohár!

Forrás:

Finoman szólva is betelt a pohár az MTK szurkolóinál a csapatuk eddigi szereplését látva! 

A 23-szoros bajnok és 12-szeres kupagyőztes csapat jelenleg utolsó a bajnokságban, 2 pontos hátrányban van azzal az Újpesttel szemben, amelyik már bennmaradó helyen van a tabellán. A két gárda egyébként egymás ellen játszik majd vasárnap. Érdekesség, hogy az újpestiek meg a címervita miatt tüntetnek a tulajdonosuk, Roderick Duchatelet ellen (egyébként évek óta), ezért csak néha mennek el egy-két idegenbeli meccsre. Speciel szombaton a Kispesten 2-1-re megnyert találkozójukon ott voltak és tevékenyen hozzájárultak a győzelemhez.

De térjünk vissza a kék-fehérekhez, mert az MTK híveinél a szombati, Kisvárdán elszenvedett 5-0-s vereség tette be végleg a kaput, ezért rájuk eddig nem jellemző lépésre szánták el magukat, mert tüntetést hirdettek meg a vasárnapi mérkőzés kezdése elé.

A megmozdulásra 15 órától kerül sor, maga a rangadó meg 16-kor kezdődik.

A Facebookon meghirdetett eseményre a beszámolónk publikálásakor 45-en jelezték részvételi szándékukat, 66-an érdeklődnek iránta, de nem nehéz kitalálni, hogy akik csak úgy simán kimennek a meccsre nyilván szemlélői lesznek majd a megmozdulásnak.

ÍME, A FACEBOOK-ESEMÉNY LEÍRÁSA, AMIT VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL KÖZLÜNK:

„Kedves Szurkolótársak!

Szeretett Klubunk negatív rekordokat döntő mélységben van, eljött az idő, hogy egységesen fellépjünk és elmondjuk véleményünket, mielőtt megtörténik az újabb szégyen és újra az NB2-be kerül az MTK.

A terv szerint az eseményen lesznek felszólalók, illetve át fogjuk adni a petíciónkat Zakor Sándor tulajdonosnak, majd mindenki elfoglalja a helyét a Stadionban.

MIBEN TUDSZ SEGÍTENI :
Természetesen első sorban azzal , hogy megjelensz vasárnap 15 órakor a Csikar -szobornál . Szükség van minden MTK szurkolóra, arra is aki ilyen-olyan okokból nem jár ki a meccsre, arra is aki nincs a Facebook-on. 

Hívj meg minden olyan szurkolót akihez eddig nem jutott el az esemény, hívd fel őket telefonon, hogy legyenek ott!

Legyen rajtad MTK sál, ezzel is mutassuk meg, hogy AZ MTK MI VAGYUNK!

(A rendezvény természetesen az MTK szellemiségéhez méltóan teljesen békés keretek között fog zajlani.)”

Mint ismeretes, a kék-fehérek hívei már több meccsen is kifejezték a nemtetszésüket az eddigi eredmények, illetve a sok légiós miatt is. 

Utóbbiakkal kapcsolatban az nb1.hu Teodoru Vaszilisz átmeneti vezetőedzői kinevezésekor megírta, hogy ők a bajok talán legnagyobb forrásai, de nem azért, mert légiósok, hanem mert nem jobbak a magyar játékosoknál.

Ráadásul az MTK mindig is az egyik legjobb utánpótlás-nevelő műhelynek számított, rengeteg legendás játékost nevelt már ki a magyarságnak, arról nem beszélve, hogy az akadémiája is a legrégebbi, nagyjából 10 évvel korábban megvolt, mint a többieké.

Az MTK játékosainak egyébként szemmel láthatóan erőnléti gondjaik is vannak, ezért meg az a Giovanni Costantino is a felelős, aki menesztéséig a nyártól volt a klub vezetőedzője, hiszen ő vezényelte le a nyári felkészülést, és mivel aláírta a szerződését azt is előre elfogadta (hiába bánkódik miatta utólag), hogy milyen játékospolitikát alkalmaz (jelenleg) a klub.

A jelenleg hitehagyott MTK az Újpest után a Vidi és a Paks ellen is játszik még ebben a naptári évben, mindhárom meccsére a saját stadionjában kerül sor.

Hat pontot minimum kellene szereznie a csapatnak a nyugodtabb tél miatt, de ebben a pillanatban egyik találkozónak sem az esélyese...

Legfrissebb híreink