„Tulajdonosváltás előtt”előtt: legendák az Újpest ultrái között - fotó

Ki kellett szurkolni a vágyott győzelmet.

Forrás: Újpest FC

Hatalmas hangulatban, végül emberelőnyben, de hátrányból fordítva nyert meg az Újpest szombat este roppant fontos mérkőzést a Kispest otthonában, méghozzá 2-1-re. A sikerüknek köszönhetően a lila-fehérek így elmozdulhattak a kieső helyről, amire már nagyon régóta vágytak a fanatikusaik.

Michael Oenning csapata viszont továbbra sem dőlhet hátra (és a szurkolói sem), mert a lilák a 10. helyre kerültek, a 11. Gyirmót előtt 1, a 12. MTK előtt meg 2 pontos az előnyük, ráadásul éppen a kék-fehérek vendégei lesznek vasárnap.

Az Újpest szombati sikeréhez egyébként kellett a fanatikus szurkolóinak a biztatása is, ami azért is külön említésre méltó, mert ugye az ultrák általában nem járnak a csapat meccseire az évek óta húzódó címervita miatt.

Ebben a bajnokságban viszont néha elmennek idegenbe, így ott voltak már a DVSC és az FTC elleni, szintén kiemelt rangadón is. Kispesten viszont három ikon is feltűnt közöttük, méghozzá Kovács Zoltán, Véber György és Szlezák Zoltán személyében. Ők azok, akik játékosként olyan teljesítményt nyújtottak lila-fehér mezben, ráadásul olyan hozzáállással, hogy nincs is olyan Újpest-fanatikus, aki ne menne a tűzbe vagy ugorna a kútba miattuk.

Kovács legutóbb a Videoton sportigazgatója volt, míg Véber és Szlezák az U19-es csapatot irányítja közmegelégedésre Újpesten. Hármójukról azt is fontos tudni, hogy akárhová is sodorta őket az élet, az Újpest iránt érzett mérhetetlen szerelmüket soha, sehol, egyetlen pillanatra sem tagadták meg.

Arról nem beszélve, hogy a lila-fehérek fanatikusai arról álmodoznak, hogy ha Roderick Duchatelet tényleg eladja az Újpestet, akkor a három említettnek döntő szerep jut majd az első csapatnál a továbbiakban.

Mindenesetre a szombati diadalból aktívan kivették a részüket, illetve az is sokat sejtető lehet, hogy az Újpest a hivatalos Facebook-oldalán jelezte a jelenlétüket...

Legfrissebb híreink