Trónok harca: lezárult egy korszak az újpesti lelátói életben

Kommentár és változtatás nélküli közlemény.

Forrás:

Íme, a Viola Fidelity közleménye:
 
"Csütörtöki nappal lezárult egy korszak az újpesti lelátói életben.
 
Csütörtökön a mérkőzés előtt hoztak ugyanis a Viola Fidelityn kívűli csoportok és vezetők egy döntést, miszerint a jelenlegi elsőszámú Capo nem állhat fent tovább a kerítésen. Az utódot is meg akarták nevezni az érintettek, hogy ki legyen fent, de a csoport is hozott egy döntést.
 
Mindenki tudja már, hogy táborunk elsőszámú előénekesét leváltotta a Tábor másik fele. Viszont, Mi ehhez nem asszisztálunk, hogy irányítsanak minket, ezért a csoport úgy döntött, hogy félrevonul és teret ad a hangadóknak, akik most megmutathatják, milyen egy makulátlan újpesti lelátó, hibák nélkül. A lehetőség adott, mi nem leszünk senki útjában, Mi nem fogunk beleszólni senkinek sem a működésébe. És hangsúlyozzuk, nem a Korps rakta félre a Fidelityt, hanem a Fidelity állt félre saját magától.
 
Ezzel azonban csak egy dolog válik biztossá, Újpesten megölik az ultrát, a nem ultra csoportok. Nem a saját háza táján söprögetnek az emberek, és törnek pálcát mások feje fölött.
 
Úgy gondoljuk, most van itt az idő, hogy eddig és netovább, Csabinak a Tábor élén van a helye, nincs a jelenlegi Táborban, aki ilyen kitartóan, szívvel lélekkel állt volna a Tábor élén ezekben a nehéz időkben.
 
A Viola Fidelitynek mindig a legjobbját kellett volna nyújtania minden téren. Elvárták, hogy a lelátón kívül, a szurkoláson kívül még az utcán is eredményt produkáljon a csoport, míg mások hátradőlve, a problémákat ránk hárítva élték a mindennapokat és lettünk felkérdezve, ha valami nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Való igaz, az hibázik, aki dolgozik, és hibátlan marad az, aki egy perc munkát nem tesz bele az egészbe. És elismerjük, voltak hibáink:
 
Ami az utóbbi időben történt, és legnagyobb esemény, a Szusza Ferenc és néhány másik lila zászló elhagyása a kupadöntő után. Igen, elbasztuk! Ott lettek felejtve a zászlók a kupadöntő után, mert nem mindenki a kellő figyelemmel tette a dolgát a győztes kupadöntő után. Hibása ennek az egész csoport, a felelősség kollektíven terhel mindenkit. Fontos leszögezni, hogy régen nem volt dicsőség más elhagyott zászlaját ereklyeként, zsákmányaként lobogtatni. Ezeket a zászlókat a zöldek tőlünk nem elvették, ezekért Ők egyet sem ütöttek...
 

Viszont, ezeknek a zászlók visszaszerzésének az ára egy box lett volna a zöldekkel. Első körben 30-30 Újpest - ferencváros box volt kitűzve, de mivel a többi újpesti csoport úgy gondolkodott, hogy nekik ebben nincs felelősségük - nem Ők hagyták el a zászlókat - oldjuk meg mi a problémát. Nem ezt várta az ember azoktól az emberektől, akik állítólag zöld vérre éhesek, és alig várják, hogy legyen valami ellenük.. A Viola Fidelity tudva a jelenlegi helyzetet, megkereste a green monsterst, hogy mivel Ők tartották fel a zászlókat, 10-10 elleni párharcban menne a Fidelity a zászlókért, ellenük. Igen, a Fidelity 10-10 -be akarta lerendezni a green monsterssel a zászló kérdést, akik ebbe nem akartak belemenni, kijelentették, hogy 20-20-nál nem lesz kevesebb, és nem csak a Fidelityvel akarnak verekedni, hanem az Újpestiekkel, akik a képeken olyan sokan össze tudnak gyűlni. Bárki mondhat bármit, az igazság valójában az, hogy a 3 nagy csoport közül - a Fidelityn kívül - nem kaptunk támogatást, csak és kizárólag az Angol Brigád vezetője mondta, hogy ott van teljes vállszélességgel mellettünk, de a többiek válasza az volt, hogy Mi oldjuk meg. Egyedül még a Brigádos fiatalok jártak le közénk edzeni és mondták nagyon szívesen ütnek az Újpestért és a zászlókért. Ami viszont minket illet, Mi bevalljuk férfiasan, 10 emberrel tudunk odaállni egy ilyen matekba és még mindig vállaljuk, hogy 10 emberrel harcba megyünk a zászlókért a green monsters ellen, akik végre kibújhatnának az UG és a XVI-os szektor árnyéka mögül.
 
A másik ilyen kérdés, ami kiverte pár embernél a biztosítékot, a Lázár Bencés kiírás, amit a megemlékező meccs után a konténerbe lett kidobva mint eddig bármi más látvány, mert mint anyagot, már nem tudtunk újra felhasználni, ezt bányászták ki a zöldek. Ez nem dicsőség nekik, hanem szégyen, hogy, mint egy csövesek, kapirgálnak a szemétdombokon és verik a nyálukat, ha találnak valami lilát, ami hozzánk köthető.
 
Hiba volt minden bizonnyal az is, hogy a sevilla-i túra előtti nap a klubtól kértünk segítséget buszok miatt, miután jó magyar szokás szerint, egy nappal az indulás előtt, az 55 fős busz vezetője lemondta az utat, ezért nekünk iparkodni kellett járművek után. És kiemelten hangsúlyozzuk, NEM a belgától kértünk buszt, egy szót nem beszéltünk vele, és határozottan elutasítunk minden olyan felvetést, hogy közünk lenne hozzá, soha nem is volt, és soha nem is lesz. Mi, segítséget a jelenlegi menedzsmenttől, kértünk és kaptunk. Így tudott elutazni az 55 főből csak 18 ember.
 
Úgy gondoltuk, hogy ezekről muszáj nyíltan beszélnünk most már, mert túl sokan mocskolták be a Fidelity nevét az interneten, téve mindezeket kívülállóként, tudatlanul és sok információ hiányában. Mindenkinek meg kellene tanulnia a saját háza táján söprögetni, és házon belül rendezni a sorait. Mindenki maradjon meg annak, ami a profilja. Az ultra foglalkozzon a lelátóval és a szurkolással, a huligán pedig az utcával.
 
Rengetegen kerestetek meg minket a Stadionban és támogattátok a csoportot, valamint nagyon sok bíztató levelet kaptunk. Csoportunk meg nem fog szűnni, aktív résztvevője lesz a meccseknek, a lelátói tevékenységekkel hagy fel mindaddig, amíg nem rendeződnek a helyzetek a lelátón.
 
Fontos megjegyeznünk még egyszer, hogy ez a döntésünk senki ellen nem szól, hanem sokkal inkább valakiért és valamiért.
 
Viola Fidelity 2002"

Legfrissebb híreink