Továbbra sem lehet magyar válogatott a Vidi légiósa

Ideje végleg tisztázni a helyzetet!

Forrás:

Az nb1.hu csütörtökön több jelzést is kapott arról (telefonon és írásban is), hogy Loic Nego, a Vidi légiósa mégis magyar válogatott lehet. Mint ismeretes, Nego 1 évvel ezelőtt állampolgári esküt tett és egyből híre ment annak, hogy akkor a magyar válogatottban is pályára léphet majd.

 

Erre azonban továbbra sincsen esély, mert a FIFA szabályai nem teszik ezt lehetővé, az előírásokban meg azóta sem történt változás. Nego egyébként játszott az olasz, illetve a francia U-válogatottban, tétmeccsen, még jóval azelőtt, hogy a honosítása egyáltalán szóba kerülhetett volna.

 

2019. február 14-én egyébként az NSO a következőket jelentette az üggyel kapcsolatban:

„A Magyar Labdarúgó-szövetséget is megkerestük Negóval kapcsolatban, és azt a választ kaptuk, hogy folyamatosan figyelik az ilyen szempontból érdekes játékosokat. Kiterjedt a „monitorozás” folyamata azon játékosok körében, akiknek a honosítása szóba kerülhet – így került képbe már Bernd Storck időszakában Willi Orbán is –, ismerve a FIFA-szabályt, már akkor látták, hogy például Nego a fent idézettek szerint nem lehet magyar válogatott. Vagyis mondjuk Dárdai Palkóval ellentétben nincs esély rá, hogy Marco Rossi számításba vegye, hiába szerezte meg a magyar állampolgárságot.”

Tehát ebben nincsen változás!

Legfrissebb híreink