Tovább menetel a magyar válogatott az U17-es Eb-n - ma már továbbjuthatunk

A 90. percben lőttük a győztes gólt 11-esből.

Forrás:

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG (ÍRORSZÁG)
MAGYARORSZÁG–IZLAND 2–1 (1–0)
Dublin, Whitehall, 600 néző. Vezette: Mikola Balakin (ukrán)
Magyarország: Hegyi – Buna (Orosz, 95.), Posztobányi, Balogh B., Horváth M., László D. – Kata, Major (Németh A., 60.), Kosznovszky (Ominger, 77.) – Zuigeber (Komáromi, 77.), Molnár (Szalay, 77.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Izland: Helgason – Valgeirsson, Gíslason, Stefánsson, Thorkelsson – Kjartansson, Haraldsson (Stefánsson, a szünetben), Jóhansson (Baldursson, 74.) – Djuric (Gudhjohnsen, 74.), Ingason (Jóhannesson, 74.), Ellertsson (Jónsson, 93.). Szövetségi edző: Davith Snorri Jónasson
Gólszerző: Molnár (31.), Németh A. (90. – 11-esből), ill. Ellertsson (48.)
Sárga lap: Zuigeber (70.)
 
Portugália 1-0-s legyőzése után ma Izland ellen lépett pályára a magyar U17-es válogatott az írországi Eb-n. A mieink 2-1-re győztek úgy, hogy a győztes gólunkat a 90. percben szereztük 11-esből.
 
Ha az oroszok ma megverik Portugáliát, továbbjutottunk!
 
Frissítve: 15.00
 
Íme, az MLSZ helyszíni jelentése
 
Nem érvényesült a papírforma az U17-es Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában, a magyar válogatott a portugálokat, az izlandi csapat az oroszokat győzte le a nyitányon. A második játéknapon a két hárompontos együttes mérkőzött meg egymással az Európa-bajnokság legkisebb stadionjában, a mindössze néhány száz néző befogadására alkalmas Whitehall Stadiumban. Preisinger Sándor négy helyen változtatott a portugálok elleni győztes csapaton, bekerült a védelembe az eltiltását letöltő Horváth Milán, valamint László Dávid, a középpályára az első meccsen győztes gólt szerző Kosznovszky Márk, a támadósorba pedig Molnár Rajmund.
 
Az izlandiak próbáltak meglepetést okozni, nem jelölték a kezdőcsapatba két legeredményesebb játékosukat, Jóhannessont és Gudjohnsent (utóbbinak édesapja, a korábbi Barcelona- és Chelsea-támadó Eidur Gudjohnsen is helyet foglalt a lelátón). 
 
Az első magyar lövésre egy percet sem kellett várni, Molnár Rajmund próbálkozott a tizenhatos vonalától, az izlandi kapus védett. A magyar csapat aktívabban futballozott az első félidőben, ellenfelünk nem tudta zavarba hozni a védelmünket, mi viszont több lehetőséget is kialakítottunk az izlandi kapu előtt. Az első negyedóra végén Major Sámuel szerzett labdát az ellenfél 16-osának előterében, egyedül törhetett kapura, de az izlandi kapus jó ütemben mozdult ki, és lelopta a lábáról a labdát. 
 

Ezt követően Zuigeber végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, majd a 31. percben megszereztük a vezetést: Kosznovszky tette be üres területbe a labdát a jobbösszekötő helyén, Molnár startolt rá, megtolta, majd jobbról, 8 méterről, éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A félidő utolsó negyedórájában egy fokkal nagyobb kockázatot vállaltak az izlandiak, de helyzetig nem jutottak el, miközben a mieink vezettek egy-két ígéretes akciót, ám a befejezések nem voltak pontosak.
 
A fordulás után fél perccel Molnár tette ki a labdát a jobbösszekötő helyén egyedül érkező Zuigebernek, aki hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt. Nagy kár volt az elhibázott lehetőségért, mert a 48. percben az izlandiak első helyzetükből gólt szereztek: Ellertsson lépett ki a védőink között és kapott jó ütemben labdát a 16-osunkon belül, majd a kimozduló Hegyi Krisztián mellett a kapu közepébe lőtt (1–1).
 
Az egyenlítés után felbátorodtak az izlandiak, a mieinknek szükségük volt néhány percre, mire rendezték a sorokat. Az 58. percben Kosznovszky hozta helyzetbe Zuigebert, de a lövés nem volt pontos, nem sokkal később Baloghnak kellett nagyot mentenie a kapunk előtt. A 63. percben egy kontra végén Zuigeber ismét helyzetbe került, de lövését védte a kapus, majd egy jobb oldali szöglet után Horváth Milán fejelt a keresztléc fölé.
 
A 77. percben Preisinger Sándor hármat cserélt, a Molnár-Zuigeber-Kosznovszky trió helyére beállt Ominger Gergő, Szalay Szabolcs és Komáromi György. A hajrában javarészt az izlandi térfélen zajlott a játék, és az erőfeszítésünk meghozta a gyümölcsét: a 89. percben egy szabadrúgás után az egyik izlandi védő kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Németh András magabiztosan értékesítette (1–2). Az utolsó percekben nem változott az eredmény, a mieink második mérkőzésükön második győzelmüket aratták az Eb-n, és a portugál-orosz meccs függvényében még ma biztossá válhat a továbbjutásunk.
 
A magyar válogatott pénteken, magyar idő szerint 18.00 órakor az oroszok ellen zárja a csoportkört.

Legfrissebb híreink