Történelmi tett és kihagyott büntető a DAC-Trnaván - GÓLOK TÖRTÉNETE

Duplázó játékos lett a meccs hőse.

Forrás:

A szlovák bajnokság negyedik fordulójában a DAC a Trnava csapatát fogadta. Bernd Storck ezúttal is a kezdőbe tett Kalmár Zsoltot és Schäfer Andrást. Az összecsapás hőse Ramirez volt, aki két góljával főszerepet vállalt csapata 2-1-es győzelméből. A duplázó Ramirez először a 25., majd a 70. percben vette be a vendégek kapuját (a második találatnál Schäfer adta a gólpasszt). A Trnava találatát Pacinda vállalta magára. Érdekesség Pacindával kapcsolatban, hogy korábban a DAC-ban is futballozott. 

A gólok története a DAC közvetítése alapján:

25. perc: Divković és Ramirez játszottak össza a tizenhatos bal sarkában, majd utóbbi nézte meg magának a hosszú sarkot, és a tizenhatos vonaláról parádés gólt akasztott az ellenfél hálójába (1-0).

43. perc: Kružliak lemaradt a Pačindának érkező passzról, és volt játékosunk az ötös vonaláról ezúttal nem hibázott (1-1).

69. perc: Ramirez emelte át a hatalmas Rusovot (2-1).

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a 64. minutumban Davis elhibázott egy tizenegyest, ám ez most belefért. A DAC négy játéknapot követően hibátlan mutatójának köszönhetően vezeti a táblázatot. Storck tanítványai egyébként történelmet írtak, hiszen korábban a Dunaszerdahely még sosem kezdte négy diadallal a bajnokságot.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – FC SPARTAK NAGYSZOMBAT 2:1 (1:1)
Fortuna Liga, 4. forduló, MOL Aréna. Nézőszám:
6297. Játékvezetők: Očenáš - Bednár, Jekkel
DAC: Jedlička - Blackman, Müller, Kružliak, Davis - Friede,Schäfer, Kalmár (K), Balić (90+3. Malý) - Divković (90. Divković), Ramirez
Nagyszombat: Rusov (K) – Tumma, Anthony, Mihál – Grič – Cabral (81. Turňa), Mikovič, Vlasko, Yao (85. Václav) – Pačinda, Yusuf (66. Kalu)
Góllövő: 25., 69. Ramirez, ill. 43. Pačinda 
Sárga lap: 45+2., Davis, 71. Ramirez, 82. Kružliak, ill. 45+2. Anthony, 45+2. Šarmír (edző) 65. Yao, 71. Mihál, 75. Pačinda

Legfrissebb híreink