Történelmi felcsúti vereség: Hornyák gondolkodik, Bognár önkritikus

Súlyos hibák és formálódó csapatrészek.

Forrás: Puskás Akadémia/Facebook

Ahogy az nb1.hu-n már olvashatták, a Puskás Akadémia 6-2-es vereséget szenvedett a Paks otthonában. Az összecsapás hőse a négy gólig jutó Hahn János volt. A felcsútiak hivatalos weboldala az összefoglalóban arra is rávilágított, hogy eddig ez volt a Fejér megyei klub legsúlyosabb fiaskója az NB I-ben. 

A zseni villanásai: nagyon kitömték a Puskás Akadémiát - NB1.hu

 

A nagy pofon után Hornyák Zsolt az M4 Sportnak nyilatkozott:

"Szomorú vagyok. Nagyon gyorsan kaptunk három gólt két szögletből és egy szabadrúgásból. Tehetetlen voltam, háromgólos hátrányból nagyon nehéz visszajönni a meccsbe, ezzel tisztában voltam. 3-1-nél a második félidő elején volt egy szituáció, amikor tizenegyest kellett volna kapni. A folytatásban három könnyű gólt kaptunk, ami bántó a számomra. Az ellenfél hat akcióból hat gólt szerzett, ami nagy teljesítmény. Személyes hibák döntöttek, taktikailag fel voltunk készülve. Az ellenfél minden hibát megbüntetett" - fogalmazott a felcsúti vezetőedző. A sajtótájékoztatón Hornyák Zsolt azt is elmondta, el fog gondolkodni a folytatáson. 

A Paks mestere, Bognár György a fölényes diadal ellenére is látott néhány hibát.

"Ezen a mérkőzésen időnként, időszakosan jól játszottunk, jó dolgokat csináltunk. Véleményem szerint az első félidőben a középpályánk működhetett volna jobban védekezésben és támadásban egyarànt. Ott lehettünk volna még markánsabbak, ebben volt egy kis hiányérzetem, de ennek ellenére maximálisan megérdemelten nyertünk. Öröm, hogy cserejátékosaink is hozzá tudtak tenni a játékhoz, most egy olyan helyzetbe kerültünk, hogy nyugodtan változtathattunk a meccs folyamán. Ha lehet, mindenki legyen benne egy győzelemben, ma ez is összejött. Játékosaim hozzáállása minden mérkőzésen maximális, tehát, amit kérek tőlük, azt mindig igyekeznek teljes mértékben visszaadni minden egyes poszton.

 

Persze, ahogy azt már mondtam, egy csapat sosincs kész, a csapatrészek mindig formálódnak, alakulnak, tehát 6-2 után is fontos, hogy egy kicsit önkritikusak is legyünk, lássuk azokat a hibákat, amiket vétettünk. Ezekre pedig én ezek után is felhívom majd a figyelmet" - idézi a Paks hivatalos weboldala Bognárt.

 

Bognár kinevezése egyébként remek húzásnak bizonyult, hiszen vele még veretlen a Paks a bajnokságban. A Tolna megyeiek jelenleg a második helyen állnak a táblázaton.

Hahn János értékelése:

Mesternégyes: a paksi hős és a magyar válogatott - NB1.hu

Spandler nyilatkozata:

Szégyenteljes teljesítmény: kiakadt a Puskás Akadémia játékosa - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink