Törökország-Magyarország: Szoboszlai érzése és Rossi kérése - REAKCIÓK

Bombagóljáról beszélt a Salzburg magyar játékosa.

Forrás: MLSZ/Facebook

A magyar válogatott remek győzelemmel nyitotta a Nemzetek Ligáját. Marco Rossi együttese Törökországot győzte le 1-0-ra, a találkozó egyetlen gólját Szoboszlai Dominik szerezte. A nemzeti együttes fiatal futballistája kb. 30 méterről vágott be egy szabadrúgást.

"Az ember megérzi, ha jól találja el a labdát, és tudja, hogy be fog menni. A törökök talán úgy jöttek fel a pályára, hogy ez egy könnyű meccs lesz. Nekünk volt egy célunk, amit sikerült megvalósítanunk. Az első perctől az utolsóig küzdöttünk" - fogalmazott Szoboszlai, aki a találata mellett az első félidőben a kapufát találta el. 

Marco Rossi úgy véli, ebből a sikerből erőt lehet meríteni a folytatásra.

"Az első félidőben jól teljesítettünk, talán a törökök lebecsültek minket. Megleptük őket a taktikánkkal. A fordulás után picit fáradtabbak voltunk, mint ők. Sokat kellett védekeznünk, de a területeket mindig le tudtuk zárni. Az első félidőben nekünk volt több lehetőségünk, a második játékrészben pedig nekik, de megérdemelt győzelmet arattunk. Ez a játékrendszer nem volt új, korábban kétszer is játszottunk már így. Azt kértem a fiúktól, hogy az országukért harcoljanak, és tudtam, hogy erre képesek. Ez egy igazi csapatmunka, a srácok nagyon különleges dolgot tudtak összehozni. Ez a meccs önbizalmat adhat a folytatásra" - értékelt az M4 Sportnak a szövetségi kapitány.

A mieink vasárnap Oroszországot látják vendégül. 

Legfrissebb híreink