Torghelle és Laczkó hatmeccses eltiltást kapott. Rakás klub fizethet

Magyarország – Ismét ülésezett az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.

Forrás:

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága április 26-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

 

NB I

 

Szabó János (Paks) 1, Torghelle Sándor (MTK), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben szándékosan rálépett ellenfele vádlijára, amiért piros lapot kapott, majd a piros lap felmutatása után a csapatkapitányi karszalaggal a kezében mellbe lökte a játékvezetőt 6, Laczkó Zsolt (Békéscsaba), mint visszaeső, mert amikor egy ütközés után a játékvezető nem ítélt büntetőt a javára, a játékvezetőt indulatosan mellbe lökte 6, Gévay Zsolt (Paks) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

A FEB a Diósgyőr – Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 

A FEB a Videoton FC - FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 100.000 Ft, az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása), valamint tárgyak játéktérre dobásáért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 

A FEB a DVSC – Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t, mint visszaesőt, a szurkolók jegyértékesítésnél történő azonosításéval és a klubkártyával rendelkező szurkolók beléptetésével kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért 50.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 

A FEB az FTC - Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 150.000 Ft, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása), valamint szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért (huhogás) 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Békéscsaba - Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Békéscsabát, mint visszaesőt, szurkolóinak rendzavarásai (tárgy játéktérre és a játékvezető irányába dobása) miatt 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 

NB II

 

Lékai Soma (Kisvárda) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

NB III

 

Miklósvári János (BKV) 1, Kállai Norbert (Dabas) 1, Farakas Tamás (Dunaharaszti) 1 és Ulvicki Mihály (Jászberény), mert fejelő mozdulatot tett az ellenfél játékosai felé, amiért kiállították, a kiállítás után játékvezetői öltözőben sportszerűtlenül reklamált 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

A FEB tárgyalás megtartása után Weitner Ádám (ETO Futsal), korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

 

A FEB a Nyíregyháza - Cigánd mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát, mérkőzéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

 

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

 

Tihanyi Csaba (MVFC) 1, Szabó Péter (MVFC) 1, Vulovic Dávid (MVFC), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megütötte ellenfelét 4, Kriston Dávid (Nyírgyulaj) 1, Boromissza Gábor (Veszprém) 1, Gál József (Maglód), mert amikor a labda nem volt számára megjátszható közelségben ellökte ellenfelét 2, Rába Tamás (Főnix) 1, Szabó Zsolt (FTC Futsal) 1, Reich Martin (Kastélydomb) 1, Schönaver Ádám (Máltai Szeretetszolgálat) mint visszaeső 2, Simon Péter (Máltai Szeretetszolgálat) 1 soron következő férfi felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

Botos Regina (Újbarok) 1 és Pilán Timea (Gyula), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben ellökte ellenfelét, majd a kiállítása után sportszerűtlenül reklamált 3 soron következő női felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

 

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés:

 

Diósgyőr 30, Szombathely 36, Paks 42, Vasas 30, Békéscsaba 30, Cigánd 10, Jászberény 12, Balmazújváros 12,5 ezer forint.

 

 

Legfrissebb híreink