Topolya: továbbra is parádés formában! - videó

Már 26 gólnál a csatárkettős.

Forrás: fktsc/facebook


Az 55 UEFA-tagállamból mindössze már csak ötben rendeznek hétvégén élvonalbeli bajnoki találkozókat: Magyarország mellett Ukrajnában, Oroszországban, Szerbiában és Törökországban nem állt le (még) a profi futball.

A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 26. fordulójának nyitó mérkőzésén a Topolyai SC a Radnik Szurdulicát fogadta Zentán.
A topolyai kék-fehérek sorozatban negyedszer is győzedelmeskedtek a szerb élvonalban, szombati ellenfelüket, a Radnikot 2–1-re verték Szilágyi Vladimirék a magyar bajnokikhoz hasonlóan, zártkapus meccsen.  

A csatár kiváló formában szerepel, már a 13. találatát szerezte az idényben, mellette csapat-és csatártársa Nenad Lukics is betalált, és a 27 éves szerb támadó sem akar lemaradni Szilágyitól, Lukics szintén 13-szor zörgette meg az ellenfele hálóit. 

A TSC jól kezdte a nyitó fordulót, az első percektől magához ragadta a kezdeményezést, és többet birtokolta a labdát az első félidőben, de a vendégek stabilan védekeztek, és amikor már a legtöbben elkönyvelték a gól nélküli döntetlent, jött a már említett Szilágyi Vladimir és a 45. percben, egy labdaszerzés után, elemi erővel lőtte ki a rövid sarkot, Vasiljevics nem tudott hárítani.

A gól után kék-fehérek már az öltözőben képzelhették magukat, és ez hamar megbosszulta magát, hiszen a Radnik még a félidő legvégén válaszolt, és Jovics góljával egyenlített.

A második játékrészben már az elejétől nyílt sisakkal rohamoztak a felek, mégsem esett sokáig újabb találat, és a második 45 percben is a hajráig kellett várni a találatra, de ekkor is a hazai csapat szerzett gól, eldöntve ezzel a bajnokit.

A 81. percben a hazai Tomanovics ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, és a megítélt tizenegyest Lukics értékesítette.

A Topolya még egyszer nem tette meg azt a szívességet, mint az első félidőben, így 2-1-re nyerte a könnyűnek nem mondható mérkőzést.

A TSC újabb győzelmével megőrizte negyedik, európai kupaszereplést érő helyét a tabellán.

 

 

SZERB SZUPERLIGA
26. FORDULÓ

Topolya FC–Radnik Szurdulica: 2–1

Gólszerzők: Szilágyi V. 45., Lukics 82. – 11-esből, ill. F. Jovics 45+2.

A bajnokság állása: 1. Crvena zvezda 66 pont, 2. Partizan 55, 3. Vojvodina 54, 4. Topolya 50, …10. Radnik 29

Legfrissebb híreink