Tököl-Fradi: felszabadulhat a légiós

Lesz mit kijavítaniuk a zöld-fehéreknek.

Forrás: Ferencvárosi Torna Club/Facebook

A FERENCVÁROS ÖSSZEFOGLALÓJA A MÉRKŐZÉSRŐL:

,,Labdarúgóink 7-0-ra nyertek a Tököl vendégeként és bejutottak a legjobb 16 közé a MOL Magyar Kupában.

Férfi labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában a Pest megyei I. osztályú Tököl VSK-hoz látogatott szerdán. Peter Stöger a Bogdán – Besic, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja – Somália, Loncar, Zachariassen, Marin – Uzuni, Zubkov kezdőt küldte fel a pályára.

I. félidő

A mieink indították útjára a labdát.  A 11. percben a balszélről végezhettünk el szabadrúgást. A beadást a hazaiak kapusa még ki tudta ütni, ám a labda így pont Oleksandr Zubkov elé került, aki jobbal, nagy erővel vágta a kapuba azt. Nem sokkal később tizenegyeshez jutottunk, amit Myrto Uzuni magabiztosan értékesített (0-2). Három perccel később ismét büntetőt kaptunk és albán támadónk ekkor se hibázott, majd Kristoffer Zachariassen megszerzete első gólját csapatunkban (0-4). 

A 40. percben gyönyörű jelenetet láthattunk. Somália ívelte át balra a labdát, amit Uzuni akrobatikus mozdulattal tett a kapura, ám Szabó Zsombor védeni tudott. Egy perccel később azonban már ő is tehetetlen volt és Zubkov is megszerezte a második gólját a meccsen, ahogy a félidő utolsó másodperceiben Zachariassen is, így a szünetre 6-0-s vezetéssel mehettünk.

II.félidő

Peter Stöger frissített a csapaton a szünetben. A második félidőre érkezett Zeljko Gavric, Csontos Dominik és Szánthó Regő is Zubkov, Besic és Kovacevic hagyta el a pályát. Uzuni közel járt a mesterhármashoz, ám a Tököl frissen beállt kapusa, Koman Konstatin bravúrral mutatkozott be, majd Szánthó lövését is kivédte. A 61. percben Marin helyét Vécsei Bálint, míg Uzuniét Róbert Mak vette át. 

A 80. percben Zachariassen csúsztatta kapura a labdát egy szöglet után, ám nem született meg a norvég középpályás harmadik találata. Három perccel később aztán Mak is feliratkozott a gólszerzők közé, ezzel kialakítva a 7-0-s végeredményt.

Csapatunk sima győzelemmel jutott be a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé."

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

12. p.: Egy balról érkező szabadrúgást még kiütött a hazaiak kapusa, azonban a labda Zubkovhoz került, aki 12 méterről a kapuba bombázott. 0-1!

15. p.: Uzunit rúgták meg a tököli tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt oda, aki a jobb alsóba lőtt, a hazaik kapusa csak beleérni tudott. 0-2!

19. p.: Újból szabálytalankodtak Uzunival szemben a hazai tizenhatoson belül, újabb büntető. Ismét az albán játékos állt a labda mögé, ismét a jobb alsóba lőtt, a hazai kapus ehhez is hozzáért, de hárítani nem tudott. 0-3!

26. p.: Zubkov adott középre jobbról, ám Uzuninak nem lett jó a labda, azonban Zachariassen 8 méterről a kapuba talált. 0-4!

42. p.: Zachariassen szerzett labdát az ötös jobb sarkánál, majd Zubkovhoz gurított, aki 14 méterről a kapu hosszú oldalába tekert. 0-5!

45. p.: Loncar adott középre balról, majd Zubkov sarokkal Zachariassen elé készített, aki 15 méterről lőtt hatalmas gólt. 0-6!

83. p.: Mak kapott remek labdát, majd két védő közül higgadtan a kapuba lőtt. 0-7!

REAKCIÓK:

Bányai János (Tököl, csapatkapitány): ,,Egész héten erre készültünk, úgy érzem ez tisztes helytállás volt a csapat részéről. Próbáltunk sportszerűen fogadni az ellenfelet, szerintem sikerült. Az első félidőben úgy-ahogy tartottuk magunkat, még akkor is, ha a gólok nem ezt mutatják. A második félidőre elfogytunk az erőnkkel, viszont ott kevesebb gólt kaptunk. Nagyon szépen köszönjük a szurkolást, ez a meccs egy ajándék volt számunkra."

Peter Stöger (Ferencváros): ,,A pálya talaja nem volt ideális, de megtettük, amiért jöttünk, sok gólt szerezve győztünk. Több helyzetet alakítottunk ki a második félidőben is, de akkor kevesebbet értékesítettünk, azonban összességében ennek ellenére is elégedett vagyok a látottakkal. A helyén kezeljük ezt a sikert. Amit kell, azt ki fogjuk javítani a következő mérkőzések előtt. Az elmúlt hetekben is azt láttam, hogy Kristoffer keményen dolgozik, boldog vagyok, hogy megszerezte az első góljait a Ferencváros színeiben. Szerintem ettől kicsit felszabadultabb lesz, de abban biztos vagyok, hogy továbbra is olyan hozzáállással végzi majd a munkát, mint eddig."

MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ
VSK Tököl (megyei I.)–Ferencvárosi TC 0–7 (0–6)

Tököl, 2500 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Zoltán, Medovarszki János)
Tököl: Szabó Zs. (Koman, 52.) – Pap B., Bödő, Árkocsevics, Kulcsár O. (Sipos, 80.) – Csajági (Pray, 52.), Bányai, Barizs, Galambos (Marlyn) – Nagy-Jáger (Fazekas, 68.), Kulcsár R. Vezetőedző: Mészáros Attila
Ferencváros: Bogdán – Somália, Kovacsevics (Szánthó, a szünetben), S. Mmaee, Cabraja – Besic (Csontos, a szünetben), Loncar – Zubkov (Gavric, a szünetben), Zachariassen, Marin (Vécsei, 62.) – Uzuni (Mak, 62.). Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerzők: Zubkov (12., 42.), Uzuni (15., 19. – mindkettőt 11-esből), Zachariassen (26., 45.), Mak (83.)

Legfrissebb híreink