Tokmacnak nem tetszett

Loki-verés után értékelt.

Forrás: fradi.hu

A szombat esti Ferencváros-Debrecen (2-0) mérkőzés egyik legjobbja a hazaiak norvég légiósa, Tokmac Nguen volt.

A végig sokat mozgó támadót könnyű volt megjátszania a társaknak, és az egész meccsen látszott, mennyire megbíznak benne, és Isaelben a hazai játékosok, hiszen ha valamelyikük üres területbe indult, vagy épp a labda felé mozgott, egyből jöttek is a társak passzai irányukba.

Rebrov: "a Loki a Mezőkövesd taktikáját követte" - REAKCIÓ - NB1.hu

A NB 23. fordulójának záró mérkőzésén 2-0-s győzelmet aratott a Fradi hazai pályán, de a magabiztos győzelmet sugalló végeredmény ellenére, nem volt ez annyira sima mérkőzés a zöld-fehérek számára. Ezt Szerhij Rebrov, a hazaiak vezetőedzője is elismerte: "Nem volt könnyű mérkőzés.

A címvédő játékosa, meccs után nyilatkozott honlapunknak, és habár a zenét hallgató légiós kedélyesen, és lazán sétált a játékosfolyosón, elmondása szerint a pályán korántsem volt ilyen könnyű dolga.

"Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, annak ellenére is, hogy korán vezetést szereztünk. Jól védekezett ellenfelünk, nehéz volt mögéjük kerülni, de örülök, hogy már az első félidőben megnyugtató előnyt szereztünk.
A Debrecennek is voltak lehetőségei, de nem gondoltam egy pillanatig sem, hogy ma gondjaink lehetnének, és ne lenne miénk a három pont".

A Fradi vezetőedzőjével egyetemben a játékos is kitért a gyepszőnyeg állapotára.

"Korántsem volt ideális a gyep állapota, de ez mindkét felet ugyanúgy zavarta. Örülünk, hogy sikerült a múlt heti, balul sikerült meccsünket szépen javítani."

 

Vitelki: "ilyen hibákat nem követhetsz el egy Fradi ellen" - NB1.hu

Saját magának is köszönheti a szombati, címvédő elleni vereségét a Debrecen (0-2). A vendégek két gólt is ajándékoztak a Ferencvárosnak, előbb Kinyik és Nagy Sándor hozott össze egy öngólt, majd Szatmári készített le szándékai ellenére, tökéletesen egy labdát Zubkovnak a 16-os környékén, az ukrán Bolihoz passzolt, aki szépen helyezett 20 méterről a kapuba.

 

Azt is megkérdeztük a szurkolók által csak "Tökmagnak" becézett játékostól, kijelenthető-e már, hogy a Fradié a bajnoki cím, hiszen csak 10 forduló van háta az NB I-ből, ebből 5-ször otthon játszanak a zöld-fehérek, és a Groupama Aréna ebben az idényben is bevehetetlennek tűnik.

"Nem, abszolút nem. Láttuk, mi történt Mezőkövesden is, nem szabad hátradőlnünk. Csak a következő meccsre szabad fókuszálnunk."

A norvég játékos alapember a Ferencvárosban, csapatában eddig 19 bajnokin lépett pályára, és ezeken 5 gólt szerzett.

A címvédő az NB I 24. fordulójában a Zalaegerszeghez látogat.

Legfrissebb híreink