Többszörös BEK- és BL-győztes csapat vinné Szoboszlait - részletek

Átalakulhat a gárda kerete.

Forrás: MTI

Az nb1.hu-n is számos cikket olvashattak arról, hogy Szoboszlai Dominik több olasz csapat érdeklődését felkeltette. Állítólag az egyik érdeklődő az AC Milan együttese.

Szoboszlai Ibrahimović csapattársa lehet? - NB1.hu

 

A Corriere dello Sport is foglalkozott az üggyel. Az olasz lap úgy tudja, Lucas Biglia és Giacomo Bonaventura szerződése is lejár a szezon végén. A két rutinos játékos maradására nincs sok esély, és a Milan vezetői fiatal futballistákkal próbálják felfrissíteni a keretet. Az elöljárók egyik kiszemeltje Imran Louza, a Nantes 20 esztendős tehetsége. Louza ebben az idényben 24 francia bajnokin kapott lehetőséget, fellépéseit két góllal és két gólpasszal zárta. 

Louza mellett Szoboszlai megszerzésén dolgozhatnak az olasz klubnál a nyári átigazolási időszakban. A 19 esztendős Szoboszlai szerződése 2022-ben jár le a Salzburgnál. A Transfermarkt az értékét 15 millió euróra becsüli. A magyar válogatott futballista 29 tétmeccsen jutott szóhoz az osztrák együttesben a mostani szezonban, a statisztikai lapján négy találat és hét assziszt szerepel.

Milan, nuovo look con Szoboszlai e Louza

 

Az AC Milan nem mostanság éli története legsikeresebb időszakát. A gárda a hetedik helyen áll a Serie A táblázatán, a BL-indulást jelentő negyedik pozíciótól tizenkét pont választja el. A klubot 1899-ben alapították, az olasz bajnokságban 18 alkalommal szerezte meg az aranyérmet. A nemzetközi porondon is letette a névjegyét, hiszen a BL-ben (korábban a BEK-ben) hétszer hódította el a trófeát.


 

Legfrissebb híreink