Többet kell futnia Feczkó Tamásnak - reakciók

Egy pillanat alatt elfelejtették a lilák, amit a meccs előtt megbeszéltek.

Forrás: dvtk.eu

Ugyan három gólt rúgott az Újpest a DVTK-nak, mégis kikapott 2-1-re Diósgyőrben. 3-ból 2-t érvénytelenített a játékvezető les miatt, egyedül Novothny gólját ítélte szabályosnak a bíró. Az Újpest védelmével komoly gondok voltak a meccsen, a DVTK viszont sorozatban a negyedik győzelmét szerezte meg. Feczkó szerint közönségszórakoztató meccset láthattak a nézők, Vignjevics szerint egyértelműen a hazai csapat volt a jobb.

 

1-0-ról 1-4-es Vidi-parádé Felcsúton; óriási bajban a Kaposvár - beszámoló - NB1.hu

Az NB I 24. fordulójának késő délutáni mérkőzésein két hazai és két vendégcsapat tudott nyerni, egyedül a Paks és a Honvéd nem bírt egymással - akárcsak a szerdai Magyar Kupa-negyeddöntős meccsen, úgy most sem esett gól. A DVSC fontos győzelmet aratott a Kisvárda ellen, míg a DVTK az egyre mélyebbre csúszó Újpestet verte.

 

A mesterek ezt mondták el a meccs után:

Feczkó Tamás(DVTK): "Több mint nyolcezren jöttek el, ilyenkor az a minimum, hogy megköszönjük a szurkolást. Egy nagyon jól játszó Újpestet győztünk le igazán közönségszórakoztató mérkőzésen, hiszen mind a két csapat támadni, és győzni akart. Minden elismerésem az Újpesté, hogy ilyen nehéz helyzetben ilyen jól összeszedték magukat. Nagyon szeretem a játékosaimat, mert amikor kell, akkor focizunk, amikor kell, akkor küzdünk, a 90 perc során mind a kettőre szükség van. Ma bebizonyítottuk, hogy tudjuk ezt és azt is. 2-0 után lehetőségünk lett volna lezárni a mérkőzést, de így is boldogok vagyunk, hogy sikerült megszerezni a három pontot. A szünetben ketten is jelezték, hogy nincsenek jól, Mirko edzést is hagyott ki gyomorpanaszok miatt. Annyit kértünk tőle, hogy addig maradjon a pályán, amíg Haris be tud állni. Vági András olyan rúgást kapott, ami miatt tartalékolni kellett az utolsó cserével. Rui Pedro a többiekhez hasonlóan jól játszott, de kifutotta magát. Ez a cél, 70 percen keresztül megcsinálta, amit kértünk tőle Hálás vagyok a szurkolóknak, mert még sosem köszöntöttek fel ennyien, több mint nyolcezren. De a "Feczkó-mackó" kifejezés rávilágított arra, hogy többet kell futnom a fiúkkal, vagy nélkülük."

 

Márton és a bírói hiba, Rebrov és a hiány; Feczkó egy mackó? - reakciók - NB1.hu

Megrendezték az NB I 24. fordulóját. Korábban már beszámoltunk élő közvetítésünkben, összefoglalóinkban, az érdekesebb gólvideókban a történésekről, most lássuk, hogyan értékelték az edzők a mérkőzéseket. Vitelki Zoltán (DVSC): "A legfontosabb az volt a múlt héten, hogy mentálisan felkészítsük a játékosokat a mérkőzésre, hiszen három vereség után volt a csapat.

 

Nebojsa Vignjevics(Újpest): "Ezt a mérkőzést is úgy kezdtük, hogy gyakorlatilag az első percekben, ellenfelünk első támadásából gólt kaptunk, ez a találat egyfajta ajándéknak minősíthető, amit a Diósgyőrnek adtunk. Tekintettel arra a szituációra, amelyben jelenleg vagyunk, ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. Mindaz, amit korábban beszéltünk a játékosokkal, a tervek, amiket kialakítottunk, az önbizalom, amit próbáltunk felépíteni, az egyetlen pillanat alatt megváltozott. A vezető gólt követően a futballistáim megpróbáltak küzdeni, erőltetni a játékot, de ez nem bizonyult elegendőnek. Utána bekaptuk a másodikat, ez is egy nagyon könnyűnek minősíthető találat volt, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Szeretnék a DVTK csapatának gratulálni a teljesítményéhez, ma egyértelműen ők voltak a jobb csapat.”

A DVTK ezzel 2 pontra közelítette meg a negyedik helyen tanyázó Puskás Akadémiát, akár a dobogó irányába is elkezdhetnek kacsintgatni Feczkóék. Az Újpest az újabb vereségével bajban lehet, mert már csak 3 pontra van a liláktól a kieső helyen álló ZTE. A következő körben kemény meccs vár a DVTK-ra, a Vidi vendége lesz a csapat, míg az Újpest ,,hazai" pályán fogadja a szintén a kiesés elől menekülő Paksot.

 

8000-nél többen Miskolcon és Zalaegerszegen - nézőszámok - NB1.hu

Az NB I 24. fordulójának mérkőzéseit összesen 24379-en tekintették meg a helyszíneken, ez 4063-as átlagot jelent. A legtöbben az 1-1-gyel záruló ZTE-Ferencváros összecsapásra voltak kíváncsiak, a most 100 éves zalai klub ünneplésébe a 19. perc 20. másodperce után nem sokkal Tokmac Nguen "csúnyított" bele egy góllal, a nagyot küzdő hazaiak a hajrában egyenlítettek Radó találatával.

 

EMLÉKEZTETŐ:

DVTK-ÚJPEST FC 2-1

Diósgyőr, 8376 néző, v: Erdős
gólszerző: Ivanovszki (7.), Rui Pedro (59.), illetve Novothny (92.)
kiállítva: Balázs (88.)
sárga lap: Onovo (58.), Novothny (79.), Csongvai (89.)
DVTK: Danilovic - Sesztakov, Polgár, Brkovic, Vági - Márkvárt (Adukor, 84.), Rui Pedro (Molnár, 71.), Iszlai - Hasani, Ivanovszki (Tabakovic, 50.), Kiss T.
Újpest: Pajovic - Balázs, Litauszki, Risztevszki, Burekovic (Heris, 41.) - Onovo, Csongvai - Calcan (Simon, 66.), Perosevic (Koszta, 66.), Nwobodo - Novothny

Legfrissebb híreink