Több higgadtság kell Bödétől, fontos meccsekre tér vissza - videók

Jobb oldali védőnek kellett csatárt játszania.

Forrás: paksifc/facebook

Paksi FC vezetősége november első napjaiban menesztette Tomiszlav Szivics vezetőedzőt, akit Osztermájer Gábor váltott, először ideiglenes megbízatással, majd véglegesítve a paksi kispadon, a tolnaiak 2020 nyaráig szóló megállapodást kötöttek a korábbi utánpótlásedzővel. 

A Paks 10. helyen, azonos (17) pontszámmal fordult a tavaszra, mint a fő vetélytárs, 11. helyen telelő Zalaegerszeg, és bár jól indult a szezonkezdett Osztermájer Gábor csapatának, hiszen a Ferencváros otthonában elszenvedett vereség után a fő rivális ZTE és Kaposvár ellen is nyerni tudott, azóta eredménytelen teljesítményt nyújt a tolnai alakulat. 

A bajnokságban az újoncok elleni győzelmek óta ugyanis, a paksi szempontból két piroslapot is hozó meccsen kapott ki a Puskás Akadémiától, majd szombaton a Diósgyőrtől szintén 2-0-ra.

Ezzel újra közelebb került hozzájuk a ZTE, igaz, két pont előnyük még van Osztermájeréknek, de a Puskás Akadémia elleni két kiállítás a lehető legrosszabbkor jött a szakvezetőnek, hiszen igaz, hogy Böde Dániel már letöltötte egymeccses eltiltását, de Könyves Norbert 3 meccses "pihenőt" kapott, tehát még két meccsig nem számolhat vele a paksi szakmai stáb.

Azon a két rendkívül fontos meccsen, amikor is a közvetlen riválisaival találkozik a Paks, hazai pályán a Lokit fogadják majd Bödéék, utána a Kisvárdán lesz fontos jelenésük a zöldeknek. 

A válogatott támadó egyébként 4 gólt jegyzett az idényben paksi színekben, de már kétszer is a kiállítás sorsára jutott, (szeptember végén Zalaegerszegen is villant a piros) és több fegyelmezetlenség már nem férhet bele a 33 éves játékos, illetve Könyves részéről, csapatuknak ugyanis szüksége van a rutinos futballistákra.

Ezt Osztermájer is hangsúlyozta a diósgyőri vereség után, hiszen kulcsjátékosai hiányában, a taktika is változott: 

,,Könyves és Böde eltiltása után kényszerűségből váltottunk játékrendszert, korábban jól működött a háromcsatáros felállás, és az a Kulcsár játszott elöl, aki régóta jobbhátvéd, bár jól játszott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ikszes találkozót láthattunk, nem volt benne, hogy gólt kapunk."

A Paksra jövőhéten Magyar Kupa meccs is vár, a harmadosztályú Pécs gárdáját fogadják a Fehérvári úti stadionban. Az első meccsen, nem kis izgalmak, és két kihagyott pécsi tizenegyes után 2-1-re nyertek a tolnaiak.

Legfrissebb híreink