Több FTC-játékos játéka kérdéses a kupadöntőn

Budapest – Fél csapatra való sérült lábadozik a Fradinál

Forrás:

„Jó volna, ha harmadikként fejeznénk be a bajnokságot, de ha megnyerjük a Magyar Kupa döntőjét, s végül csak negyedikek vagyunk, a bajnokságról úgysem fog beszélni senki. Egy dolog világos és egyértelmű: félig-meddig még elfogadható módon tudjuk alakítani ezt a szezont, ha egymás után harmadszorra is megnyerjük a kupát” – ezt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője nyilatkozta az nb1.hu-nak az Újpest elleni bajnoki idényzáró előtt. A bronzérem azóta Angyalföldre került, ám a német szakvezető hétfőn már arról beszélt, hogy a kupadöntő továbbra is nagy lehetőség a címvédő számára.

 

Történelmet írhat az FTC. Az ősi rivális lilákat szombaton – több, sérülés miatt hiányzó játékost nélkülözve – 2-0-ra legyőző csapat 2015 és 2016 után harmadszor hódíthatja el a Magyar Kupát, így értelemszerűen Doll is motiváltan nyilatkozott a finálét felvezető hétfői sajtóeseményen.  „Nagyszerű dolog, hogy ismét döntőt tudunk játszani. Mindenki tudja, hogy nem úgy alakult a szezon, ahogy azt előzetesen elképzeltük, természetesen a fiúk is, hiszen sokszor megbeszéltük. Mindent megteszünk azért, hogy döntőhöz méltó mérkőzést vívjunk.”

 

Nyomot hagynának maguk után a Vasas játékosai - NB1.hu

Michael Oenning szerint ezúttal más meccs jön, mint a korábbi, Fradi elleni bajnokik

 

A német szakvezető újságírói kérdésre reagálva beszélt a csapatot sújtó sérüléshullámról is. „Nem csupán Gera Zoltánról és Böde Dánielről van szó, hiszen Botka Enrde, Marco Djuricin, és Ryu Szung Vu mellett Julian Koch sincsen 100 százalékos állapotban jelenleg. Az orvosi csapatunk azért dolgozik, hogy minden játékosunk bevethető legyen. Szerdára azért mindenképpen összeállítunk egy csapatot” – közölte mosollyal az arcán Thomas Doll.

 

A Vasas–Ferencváros kupadöntőt szerda este 7 órától a Groupama Arénában rendezik.

Legfrissebb híreink