Tizenhét éve hunyt el Simon Tibor

A legendás Kettes 2002-ben távozott tragikus körülmények között.

Forrás:

Tizenhét évvel ezelőtt ezen a napon, 2002. április 23-án hunyt el Simon Tibor, a Ferencváros legendás kettese. A Sopron akkori edzőjét két nappal korábban annyira megverték egy budapesti szórakozóhelyen, hogy belehalt a sérüléseibe.
 
Az azóta kiderült információk szerint, Simon egy születésnapi összejövetelen vett részt, amikor a pezsgő nyitásakor, más vendégekre is ráspriccelt az ital. Emiatt a két társaság összeszólalkozott, a vitába beleavatkozott a szórakozóhely biztonsági személyzete is, amelynek következtében tettlegességre is sor került. Simon az utcára menekült, itt érhették a végzetes csapások, valószínűsíthetően viperával bántalmazták. A kórházban úgy tűnt, sikeresek a beavatkozások, de állapota válságosra fordult, és 23-án 23 óra körül belehalt sérüléseibe.
 
A legendás védő az 1985 és 1997-es időszakban háromszor nyert magyar bajnoki címet, négyszer Magyar Kupát és kétszer Szuperkupát, illetve tagja volt a Fradi 1995/96-os szezonban a Bajnokok Ligájában szereplő együttesének. A ferencvárosi évek alatt kétszer hódította el a Fradi Futballkedvencek Kupáját (1994, 1995), szintén kétszer érdemelte ki a Fradi-szív aranymedált (1992, 1995), 1995-ben a klub örökös bajnokának választották, 1999-ben pedig Centenáriumi Aranydiplomát kapott. Halálát követően a klub visszavonultatta mezszámát.
 
Nyugodjon békében!

Legfrissebb híreink