Titokzatos cetlikkel motiválja Dárdai a Hertha-játékosokat

Berlin – A szakember megerősítette a Bild értesüléseit.

Forrás:

Titokzatos cetlik is szerepet játszhatnak abban, hogy a Hertha BSC két győzelemmel kezdte a Bundesliga mostani idényét - jelezte az m4sport.hu.

 

A Bild beszámolója szerint Dárdai Pál és a szakmai stáb arra kérte a játékosokat a Bröndby elleni Európa Liga-kiesés után, hogy egy darab papírra írják rá, személy szerint mit szeretnének elérni a szezonban. A cetlikre később ráírták a csapatcélokat is, majd minden egyes játékos öltözőszekrényébe kiragasztották a saját vállalását. A futballisták így nap mint nap szembesülhetnek vállalt céljaikkal és azzal, hogy mennyit sikerült ezek közül megvalósítani.

 

A lap megkeresésére Dárdai Pál megerősítette az értesülést. „Igen, így van, mindenkinek van egy cetlije a szekrényben. Erre vannak felírva a célkitűzések, így mindenki láthatja, hogy elérte-e a célját."

 

A Bild azt is megtudta, hogy a csapatcélok között három vállalás szerepel: az első cél 45 pont megszerzése a bajnokságban, a második akkor lép életbe, ha megvan a kívánt pontszám, ez pedig a hatodik vagy jobb helyezés elérése a Bundesligában, a harmadik pedig az összes meccs megnyerése a Német Kupában.

 

A berliniek néhány játékosa elárulta azt is, hogy milyen személyes célokat tűztek ki. A mindkét eddigi bajnokin gólt szerző Julian Schieber szeretné 87 kiló alatt tartani a súlyát és hét gólt szerezni. Salamon Kalou mindenben eggyel jobb akar lenni, mint az előző idényben: legutóbb tizennégy gólt szerzett, most tizenötöt akar, legutóbb hetedik lett a csapat, most hatodikként szeretne végezni, a kupában pedig a tavalyi elődöntős búcsú után fináléba szeretne jutni. Genki Haraguchi azt tűzte ki célul, hogy továbbra is olyan aktív és szorgalmas lesz, mint az előző idényben. "Emellé öt gólt és öt gólpasszt írtam fel a cetlire. Viszont mivel múlt hétvégén Ingolstadtban két gólt is én készítettem elő, aktualizáltam a papírt: még öt gól és három assziszt kell."

 

A Hertha BSC vasárnap 17:30-tól a Schalkét fogadja az Olimpiai Stadionban.

Legfrissebb híreink