Tisztelet a szurkolóknak: ezért kell tanulni Rebrovtól

Böde és az MTK-verés!

Forrás:

Pénteken beszélgettünk legutóbb Szerhij Rebrovval, a Ferencváros vezetőedzőjével. Az elmúlt napok történéseinek a tükrében még annál is jobbnak, minőségibbnek gondolhatjuk a zöld-fehérek trénerének a válaszait, mint akkor, pedig egyből kiemelt hírként kezeltük a válaszait. Haladjunk sorjában.
 
Tétel: Böde Dániel kezdett az MTK ellen, majd behívták a válogatottba.
 
„A Fradi legutóbbi bajnokiján Böde Dániel tarthatatlan volt, három gólt szerzett Miskolcon, adja magát a kérdés, mennyi esélye van arra, hogy ismét kezdő legyen a Fradiban vagy arra, hogy visszakerüljön a magyar válogatotthoz.” – vetettük fel a Fradi edzőjének pénteken, aki akkor ezt válaszolta: „Megvolt a találkozóm Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, akivel viszont Böde Dánielről nem beszélgettünk külön. Gera Zoltán ugyanis a válogatott stábjának is a tagja, így pontosan tudja, milyen állapotban van. Dani egyébként olyan teljesítményt nyújtott legutóbb, és az edzéseken is úgy dolgozik, ami feljogosítja arra, hogy akár újra a kezdőcsapat tagja legyen.”
 
 Újabb tétel: az FTC 2-0-ra verte szombaton az MTK-t, az első, nyári mérkőzéssel ellentétben a Fradi most nem rohanta le egyből az ellenfelét, hanem csapdát állítva, átengedte a területet a sokat passzoló ellenfelének.
 
„Az MTK stílusos, sokat és jól passzoló csapat” – vetettük fel szintén pénteken az ukrán szakembernek, aki ezt válaszolta: „Nem az a lényeg, kinél van többet a labda, hanem az, hogy ki rúg több gólt. Egyébként nemcsak a támadójátékunkra koncentrálunk, hanem arra is, hogy egyensúly legyen a védekezésünk és a támadásunk között. Hozzá kell tennem, az MTK teljesen megérdemelten áll a harmadik helyen.”
 
Rebrov tehát megtisztelte a szurkolókat (mindenki, aki a sajtónak válaszol bármilyen ügyből kifolyólag, a szurkolónak válaszol, hiszen a drukkerek nem tudnak kérdéseket feltenni az ankétokat, egyéb közösségi felületeken ritkán történő kezdeményezéseket leszámítva) azzal, hogy nem beszélt mellé, hanem válaszolt. Direktben nyilván ő sem mondhat el mindent előre mondjuk a taktikáról, de azok, akik tudnak olvasni a sorok között, egyből tudhatták, hogy nem beszélt mellé, mert elmondta, mi lesz Bödével és, hogy mit tervez az MTK ellen.
 
És minden úgy lett, ahogy – ismételjük – előre megmondta.
 
 
 
 
 

Legfrissebb híreink