Tiszát is átússza a 73 éves magyar focista

Legutóbb is 90 percet játszott.

Egészen rendkívüli teljesítményre hívta fel a boon.hu a figyelmet. Hétfő délután a Kisvárda városkörzeti öregfiúkbajnokságban az Anarcs–Fényeslitke-mérkőzésen, a hazaiaknál végig pályán volt a 73 éves Ölbei Béla. Hozzáteszik, az örökifjú futballista gyermekkora óta űzi a sportot, több mint hatvan. Pályafutása zömét kisvárdai színekben töltötte, az NB II-es tartalékcsapatban rúgta a bőrt.
 
– Nem voltam túl technikás játékos, de nagyon szívós, gyors játékos voltam, abban az időben nem ismertem olyat, hogy valaki lefusson. Remek állóképességgel rendelkeztem, gimnazistakoromban atletizáltam, tizenhat évesen 11 másodpercen belül futottam a száz métert. De más sportágban is kipróbáltam magam, két éven keresztül versenykerékpároztam is – idézte fel a lap kérésére Ölbei Béla. – Jelenleg hátvédként játszom az anarcsi csapatban, ez a poszt fekszik nekem a legjobban, rombolni tudok, lefutom az ellenfelet, ebből élek. A bajnoki meccseken kívül is rendszeresen focizom, és emellett futok, általában két-három kilométer a penzumom, és sprintelgetni is szoktam. Amint jobbra fordul az idő, a Tiszát is átúszom naponta háromszor-négyszer.
 
Egyik legemlékezetesebb mérkőzését is felelevenítette Ölbei Béla, ahol egy országos „celebválogatott” volt az ellenfelük, köztük Noszály Sándor teniszező is, aki két fejjel magasabb Béla bácsinál, de így is el tudta előle fejelni a labdát. Bár azt is bevallotta, volt ebben kis csibészség is, mert megbillentette ellenfelét, hogy előnyösebb helyzetből ugorhasson. Hozzátette, a durvaság távol áll tőle, sárgát is csak egyszer kapott.
 

Legfrissebb híreink