Tiszakécske-Honvéd: "Nem apa-fia összecsapásról szól a meccs"

Nem feltartott kézzel várja ellenfelét a kiscsapat.

Forrás:

Nagy kihívással kell szembenéznie a Tiszakécskének a Magyar Kupában a Budapest Honvéd ellen.
 
Hogy a másodosztályban a mezőny közepén tanyázó csapat idáig jusson, a megyei élvonalban játszó Berkenye SE-n (5-0), illetve két harmadosztályú csapaton (Dabas 1-0, Füzesgyarmat 1-0) kellett átverekedni magát, és most a Honvéd ellen sem hullana el.
 
Természetesen nem csak nagy kihívást, de motivációt is jelent a csapat számára, hogy egy ilyen nagy múltú csapat ellen léphetnek pályára, amit a gárda vezetőedzője, Szabó István is kiemelt a klub honlapjának adott interjúban, valamint hozzátette a kupa szívügye. Soha nem felejti, amikor a KTE pályaedzőjeként nyert csapatával. 
 
- A Honvéd a magyar labdarúgásban óriási név. Nem titkolt céljuk a fővárosiaknak, hogy ezúttal is kilépjenek a nemzetközi porondra, s ez a törekvésük a kupagyőzelemmel is teljesülhet. – idézik Szabót. - Annyira erős a keretük, hogy bárhogyan is állnak fel Kécskén, nehéz feladat elé állítanak minket.
 
Az edző kiemelte, már meg is figyelték őket az ellenfelük, illetve azt is, nem feltartott kézzel indulnak a meccsre.
 
- Szeretnénk olyan eredményt elérni az első mérkőzésen, hogy a jövő heti Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezendő visszavágón is legyen még esélyünk a továbbjutás kiharcolására. Szeretnénk felborítani a papírformát – mondta.
 
A mérkőzés külön pikantériája, hogy a szakvezető legkisebb fia, Banó-Szabó Bence a Honvéd játékosa, aki ezen a meccsen is szerephez juthat. Az edző viszont hangsúlyozta nem az apa-fia összecsapásról szól majd ez a mérkőzés, a Tiszakécske és a Honvéd fog találkozni.
 
Szabónak nem csak az ellenfél és a taktika miatt fájhat a feje, a sérültekkel is számolnia kell. Biztosan nem áll majd a csapat rendelkezésére Batizi-Pócsi Balázs és Nyilas Elek.
 

Legfrissebb híreink