Thomas Doll kemény kritikával illette Bernd Storckékat

Budapest – Egy országból jönnek, mégis máshogy gondolkodnak.

Forrás: 24.hu

 

A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros 2-1-re legyőzte Diósgyőrt a Groupama Arénában. A találkozó után a zöld-fehérek vezetőedzője, Thomas Doll élesen kritizálta Bernd Storckot és a magyar válogatott szakmai stábját, ugyanis a Kleinheisler László és Botka Endre is sérülten érkezett vissza a szünet után.

 

– Nem volt egyszerű menet, nagy munka volt ez a győzelem. Két különböző arcunkat mutattuk ma. Az első félidővel nem lehetünk elégedettek, lassú és nehézkes volt a játékunk. Hátul sem voltunk rendben, nem volt bátorságunk kombinációkat indítani, amelyekkel a széleken tudtunk volna emberelőnyös szituációba kerülni. Az első félidőben több lehetőségünk is volt gólt szerezni a szélek segítségével, de ez akkor még nem sikerült, ezért változtattunk a második félidőre – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak. – A második játékrészben nyújtott teljesítményünkre büszkék lehetünk, noha nem volt egyszerű dolgunk, mert a válogatott szünet miatt hiányzott a ritmus. De a második félidőben már azt játszottuk, amit tudunk, gyorsan járattuk a labdát, igaz, hogy sokat kellett várni a gólra, de végül megérkezett. Most folytatjuk a kemény munkát, mert kedden már jön a visszavágó.

 

A második félidőben remekül szállt be a játékba Bognár István, aki télen éppen Diósgyőrből érkezett a Ferencvároshoz.

 

– Nagyon elégedett voltam a mai teljesítményével – beszélt középpályásáról Doll. – Bő a keretünk, különösen a támadó középpályán. De nagyon szeretem egy játékosban, hogyha több meccs után lehetőséget kap, és azonnal ki is használja – ma Bogi éppen ezt tette. Nagyon intelligens játékos, és nagyon jót tett a játékunknak az ő teljesítménye.

 

Bíróküldés: Solymosi Péter kapta a forduló rangadóját - NB1.hu

A német vezetőedzőt a kupameccset kihagyó Botka Endréről is kérdezték.

 

– Remek a felvetés. Botka Endre még a Honvéd elleni kupameccsen sérült meg. Utána az Újpest ellen vállalta a játékot, de nem tudta végigjátszani a mérkőzést. Az orvosunk eltiltotta a játéktól, a Haladás ellen nem is volt keretben. Egy nappal később elutazott a válogatotthoz, ahol viszont teljes edzésprogramot hajtott végre. Vasárnap, hétfőn, kedden tesztek, szerdán két edzés, csütörtök egy az egy elleni szituációk… Semmilyen egyeztetés nem volt köztünk és a válogatott között, ami bosszant engem. A válogatott rendelkezésére bocsátottunk egy játékost, aki nálunk nem játszott sérülés miatt. A válogatottnál mégis teljes edzésprogramot végez, és mi onnan ismét sérülten kapjuk vissza. Németországban a válogatott és a klubedzők egyeztetnek a játékosokról, különösen akkor, ha a futballista nem 100%-os állapotban utazik egyesületéből a nemzeti csapathoz. És a szövetségi kapitány is ugyanebből az országból jön, ahogy én is… Ma van március 29. Idén még egyetlen egyszer sem lépett velem kapcsolatba a szövetségi kapitány. Ennyit az adatcserékről, az egyeztetésekről, a nagy közös munkáról… Kleinheisler Laci is elment a válogatotthoz. Egy nappal az U21-esek elleni edzőmeccs előtt izomfáradtságot érzett, mégis kétszer harminc percet játszott, noha egyértelmű volt, hogy Portugáliában nem kaphat szerepet. Amikor visszajött a Népligetbe, 4-5 napot kellett kihagynia. Azt az üzenetet kaptuk, hogy kapott egy ütést, ő viszont erre nem emlékszik, csak arra, hogy fáradtságot érzett az izmában. Ez könnyelműség. És ez nem rólam szól, hanem a Ferencvárosról! A bajnokság döntőfázisában vagyunk, két hétvégén nem volt meccs, a játékosaink pedig sérülten jönnek vissza a válogatottól. Ezt máshogy is lehetett volna intézni, ha valóban közösen dolgoznánk.

Legfrissebb híreink