Thomas Doll és a visszatérés

Minden magyar díjat megnyert már.

Forrás:

Thomas Doll 2013 decemberében lett az FTC vezetőedzője, a zöld-fehérekkel az összes létező vagy létezett magyar díjat elnyerte.

2016-ban és 2019-ben bajnok, 2015, 2016, 2017-ben kupagyőztes, míg 2015-ben Szuperkupa- és Ligakupagyőztes lett, mindezek mellé 2016-ban az év edzője is lett Magyarországon.

Legutóbb a ciprusi APOEL trénere volt, a gárdával bejutott az El-csoportkörébe, majd a legjobb 32-be, de a gyengébb bajnoki szereplés miatt menesztették.

Az elmúlt napokban azzal hívta fel magára a figyelmet Doll, hogy több médiumnak is sejtelmesen nyilatkozott a Honvéddal kapcsolatban, annak ellenére, hogy a kispesti klubvezetők nem keresték meg őt az akkori cikkek megjelenéséig.

Doll ismét nyilatkozott, ezúttal a Nemzeti Sportnak, de most már csapatnév/csapatnevek említése nélkül beszélt arról, hogy szívesen dolgozna újra a magyar labdarúgásban (egyébként Budapesten él). Az interjú idevonatkozó részét közöljük:

„– Melyik csapat az első, és hány ponttal vezeti a tabellát?
– Azt hittem, ennél nehezebb kérdést tesz fel. A Ferencváros az első, és három ponttal vezet. Semmi kétségem afelől, hogy a Fradi lesz a bajnok. Stabil a csapat, és talán most az övé a legerősebb keret Magyarországon. Örülök a sikereinek, sokan azt gondolják, sértődött voltam, amikor eljöttem az Üllői útról, pedig nem. Rengeteg barátot szereztem.

– S melyik klub a harmadik a tabellán?
– A Mezőkövesd. Nekem is nagy meglepetést jelent a szereplése. A tévében több mérkőzését láttam, nagyon jó futballt játszik. És ami legalább ilyen fontos, hogy a csapat éhes a sikerre.

– Mikor tér vissza az NB I-be?
– Na, ez már „húzósabb” kérdés. A futballban sohasem lehet tudni, mit hoz a holnap – már ha egyáltalán visszatérek. A magam részéről úgy vagyok vele, szívesen dolgoznék újra a magyar labdarúgásban. Miért is ne?! Itt élek a magyar fővárosban, remekül ismerem a mezőnyt. De nem tudhatom, hol vár rám az újabb kihívás.

– Szokott azért nosztalgiázni?
– Olykor igen. Gyönyörű időszakot töltöttem a Ferencvárosnál, bajnokságot, Magyar Kupát nyertünk, a mai napig szívesen gondolok vissza a klubnál eltöltött évekre. Szerencsére a ferencvárosi szurkolók is emlékeztetnek erre. Sok üzenetet kapok tőlük, korábban az utcán is gyakran megállítottak. Most, hogy idehaza üldögélek, a jövőn is sokat gondolkodom. A járvány elvonulása után talán minden megváltozik.”
 

Legfrissebb híreink