Terrorizmus áldozatainak ajánlotta fel egyhavi fizetését a tehetséges magyar kapus

Nemes gesztus, minden elismerésünk!

Forrás:

A Szombathelyi Haladás U18-as válogatott hálóőre, Kiss Ágoston a Nemzeti Sport szerkesztőségébe az alábbi közlemény juttatta el:
 
„Hosszú idény van mögöttem, végre családommal otthon lehettem a húsvéti szertartásokon. Nagyszombaton láttam az interneten, hogy Srí Lankán ugyanilyen ünnepre készülő katolikus közösségeket, mint a mienk, a hite miatt gyilkos támadás ért. Biztosan vannak hozzám hasonló korú srácok is, akiknek családját tragédia, szomorúság érte. Katolikus, profi sportolóként a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül szeretném labdarúgói egyhavi javadalmamat felajánlani a nehéz helyzetben levő családok megsegítésére. Kérek mindenkit, katolikus sportolókat, jó szándékú embereket, segítsék felajánlásukkal a Srí Lanka-i katolikus közösséget. Ahogy sportban, a vallások között legyen békesség!”
 
A fiatal játékos eddig háromszor volt kerettag a felnőttek között (külön érdekesség, hogy ezen NB I-es mérkőzések egyikén sem kapott gólt a csapat), a 2017/18-as idényben bajnok lett a Szombathelyi Haladás U19-es csapatának tagjaként, szerepelt a zöld-fehérek ifjúsági Bajnokok Ligája mérkőzésein, és eddig 15 alkalommal húzhatta magára az utánpótlás-válogatottban a nemzeti mezt.

Legfrissebb híreink