Tényleg Gulácsi a világ egyik legjobb kapusa - fotó

 

Az európai topbajnokságokban nincs jobban teljesítő kapus a Liverpool brazil játékosánál, Alissonnál. A The Sun összeállításából kiderül, Alisson nem csak a Premier League, de az öt európai topbajnokság (angol, német, olasz, spanyol, francia) leghatékonyabb kapusa is lett 84,2 százalékos védési hatékonyságával.

A második helyen a Nice argentin kapusa, Walter Benitez végzett 81,5 százalékkal, míg a dobogó harmadik fokára Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid) fért fel 80.4 százalékkal. A további sorrend Samir Handanovic (szlovén, Inter, 79.7), Tomas Vaclik (cseh, Sevilla) és Fernando Pacheco (spanyol, Alavés) egyaránt 79.5 százalékos hatékonysággal. Az első tízbe még Gulácsi Péter, Yassine Bounou (kanadai, Girona) és David Soria (spanyol, Getafe) fért be. 

 

Amint azt az m4sport.hu elemzése is kiemelte, a magyar kapus 78.6 százalékos hatékonysággal védi a kapuja irányába tartó lövéseket, fejeseket. A Lipcsében védő magyar játékos helyezése azt is mutatja, nem csak a hetedik a rangsorban, de a német Bundesligából egyedül ő szerepel a listán, így elmondhatja magáról, hogy a német bajnokság legjobb kapusa is egyben.

Legfrisebb híreink