Tehetséges tini kapott profi szerződést a Paksnál

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

Íme, a klub közleménye:
 
„2019. február 25-e nagy nap Szendrei Ákos életében és futballista karrierjében egyaránt, ugyanis klubunk vezetőitől profi szerződést vehetett át. A mindösszesen 16 éves tehetséges labdarúgó a PAKSI FC saját nevelésű játékosa. Fiatal kora ellenére már 137 mérkőzésen viselhette címeres mezünket utánpótláscsapatainkban, amelyek során 147 gólt szerzett. 
 
- Nagyon boldog vagyok, mivel egy gyerekkori álmom vált valóra. Mindig is az volt a célom, hogy egyszer profi játékos legyek, ezen túl külön öröm számomra, hogy ezt ott értem el, ahol születtem és felnőttem. Következő vágyam, hogy amint lehet, bemutatkozhassak a felnőtt csapatban - így ifjú, immáron profi labdarúgónk. 
 
Ígéretes, saját nevelésű támadóról van tehát szó, aki előtt így nagy lehetőség adódott csapatunknál, hogy megismételhesse például Hahn János pályafutását. Jelenlegi házi gólkirályunk már találkozott is Ákossal. 
 
- Engem még Kiss Károly hozott fel a felnőtt csapathoz 2012 nyarán, majd két hónappal később be is tudtam mutatkozni az NBI-ben. Nem véletlenül emlékszem ennyire pontosan, hiszen egy játékosnak ez igen nagy élmény az életében - elevenítette fel hasonlóan induló saját pályafutását Hahn, aki a fotók elkészítése után pár jó tanáccsal is ellátta Szendreit. - Én sem vagyok még annyira tapasztalt, de ilyenkor az a lényeg, hogy focizzon, csinálja, amit tud, ne foglalkozzon mással, és élvezze ki a lehetőségeit. Biztos, hogy lesznek nehézségek, mint minden játékos életében, de folyamatosan törekedjen a lehető legjobb tudását nyújtani.
 
Ügyvezetőnket a kontraktus fontosságáról kérdeztük. 
 
- Mindig nagy öröm, ha egy saját nevelésű játékosunknak tudunk profi szerződést adni. Ákos személyében egyértelműen egy roppant tehetséges fiatalemberről beszélünk, aki, ha így fejlődik, reális esélye lesz egy-két éven belül bemutatkozni a felnőttek között is. Fontos, hogy ezzel nem záródik le a fiatalokkal való foglalkozásunk, úgy gondolom, hamarosan ismét újabb tehetségek fognak szerződéseket kapni - így Haraszti Zsolt. 
 
Újdonsült profi játékosunk tehetsége azonban nem lehet véletlen, hiszen édesapja is kiváló labdarúgó volt, Szendrei József így nyilatkozott nekünk a bejelentést követően:
 
- Felrémlett bennem egy hat évvel ezelőtti beszélgetésem Haraszti Zsolttal, amikor Ákost U9-es edzője elvitte egy teremtornára, aminek fiam mellett én is örültem. Ezt követően az ügyvezető úrral arról beszélgettünk, hogy legközelebb majd a profi szerződés aláírásakor egyeztetünk a tehetségéről. Nagyon boldog vagyok, hiszen egy volt futballista szülőnek nagyon nagy dolog, ha a fia 16 évesen profi szerződést kap egy NBI-es klubtól.
 
Szendrei Ákosnak megannyi sikerben gazdag, hosszú paksi éveket kívánunk, és réméljük, további állmait is ilyen sikeresen eléri majd. Hajrá, Ákos!”

Legfrissebb híreink