Tagadja a Diósgyőr edzője, hogy bűvész lenne

Ez a DVTK már tényleg nem az a DVTK!

Forrás:

Kezdődik az utolsó kör a bajnokságban, az utolsó helyezett DVTK nagyon fontos győzelmet aratott szombaton a MOL Fehérvár FC otthonában. A diósgyőriek előtt a 11. Honvédnak 2, a 10. Budafoknak 3 pontos előnye van.

Zoran Zekic vezetőedzővé történt kinevezése óta a DVTK kezdésnek győzött az FTC otthonában 1-0-ra, majd zakózott Pakson 2-1-re, utána otthon játszott 1-1-et a Budafokkal, majd 2-0-ra kikapott Felcsúton, majd otthon 2-0-ra nyert a Kisvárda ellen, majd a fehérvári siker előtt Újpesten szenvedett 1-0-s vereséget.

Így bár vegyes képet mutat a gárda szereplése, de 7 mérkőzésen 2021-ben annyi győzelmet szerzett, mint 2020-ban ősszel, azaz mindenképpen fejlődött.

„ Amikor elvállaltam a DVTK vezetőedzői feladatát, tisztában voltam vele, hogy mekkora fába vágtam a fejszémet. Azóta eltelt közel másfél hónap, és ugyan még mindig utolsók vagyunk a tabellán, de elkezdtük gyűjteni a pontokat, közelebb kerültünk a mezőnyhöz, ami reményt ad a folytatásra. De én még jobban hiszek abban, hogy ez a másfél hónap nem csak úgy eltelt, hanem az együtt elvégzett munka során a játékosok megismerték a módszereimet, az elképzeléseimet, az elvárásaimat, és egyre jobban tudunk arra is építeni, hogy a játékosok csoportja csapattá érett. Ez az edzői szakmai legszebb kihívása. Az új igazolások nem csak egymást ismerték meg, hanem egyre inkább érzik, mekkora felelősségük van abban, hogy a 111 éves DVTK jövőre is az élvonalban szerepeljen” - mondta Zekic a DVTK honlapjának.

A szakvezetővel zárult interjú a következő kérdésekkel és a rájuk adott feleletekkel zárult:

„Az állandó rotáció és a saját teljesítményünk, valamint az ellenfél játéka miatt néha olyan érzés, mintha sakkjátékos lennél, máskor pedig meghúzod a váratlant, mint amikor a bűvész elővesz egy nyulat a cilinderből.
Bűvész nem vagyok, az biztos! Amikor egy váratlannak tűnő húzást veszek elő, az sem a semmiből jön, hiszen ismerem a játékosok képességét, egész héten együtt dolgozom velük, látom, milyen formában vannak. Az a feladatom, hogy meccs közben is lássam meg, ha valami nem jól működik, és találjak rá megoldást. Persze igyekszem felkészülni minden eshetőségre, a legtöbbször nem csak A- és B-tervet készítek, hanem még C-t is, mert hiába találom meg a nyerő taktikát, mindig ott az ellenfél, aki keresztbe húzhatja a számításokat, és akkor jöhet az újratervezés.

Lehet látni, hogy kialakult a csapat magja, ugyanakkor bátran rotálod a játékosokat, nem játszott még kétszer egyforma összeállításban a DVTK.
Én nem kezdőcsapatban gondolkodom, hanem a teljes keretben. A mérkőzésre 22 játékost lehet nevezni, és menet közben is beállhatnak öten. Amint Székesfehérvárott is láttuk, a kispadról beszállók új lendületet adhatnak a csapatnak, és a kezdőből kimaradó játékos is lehet a meccs hőse. Éppen ezért szeretem tűzben tartani az egész csapatot, senki ne gondolja azt, hogy biztos a helye a kezdőben, vagy éppen esélytelen a játéka, mert egész héten a “B” csapatban kapott szerepet az egymás elleni játékban. Egyedül a rögzített játékhelyzetek gyakorlásánál kaphat szerepet az, hogy kire számítok a kezdőben, de jelenleg sokkal fontosabb, hogy a teljes keret úgy érezze, mindenki egyformán fontos, mindenki pályára léphet.

A DVTK hét bajnoki mérkőzést játszott 2021-ben, ebből ötöt idegenben, kettőt hazai pályán. Hamarosan fordul a trend, mert a maradék 11-ből viszont hét lesz hazai, és csak négy idegenbeli.
Szurkolók nélkül nincs sok jelentősége, hogy Diósgyőrben játszunk, vagy utazunk. Így is megtesszük, amit kell, küzdünk az utolsó pillanatig. Azonban abban a pillanatban, amikor visszatérhetnek a szurkolók, akár a saját előnyünkre fordíthatjuk ezt. Alig várom már azt a pillanatot!”

Az FTC elleni siker után egyébként már azt állította az nb1.hu, hogy ez a DVTK már nem az a DVTK, ami volt, és persze azt is elmondtuk, hogy miért gondoltuk akkor ezt.

A diósgyőriek egyébként a Magyar Kupában és a bajnokságban is a Mezőkövesddel játszanak majd, előbbi sorozatban idegenben, utóbbiban otthon lépnek majd pályára.

Legfrissebb híreink