Szuperkupa a Puskásban: lesznek-e nézők? - reagált az MLSZ

A szóvivő nyilatkozata.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Korábban már beszámoltunk arról, hogy szeptember 24-én Budapesten rendezik a két legrangosabb európai klubsorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének párharcát. Az UEFA végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy ezen a napon az új Puskás Arénában játsszák le az európai Szuperkupa-döntőt.

A koronavírus-járvány enyhülése és a korlátozások feloldása végett adódik a kérdés: lehetnek-e nézők a találkozón? A Blikk megkereste az MLSZ-t az üggyel kapcsolatban.

"Óriási élmény lenne a szurkolók számára testközelből látni a BL és az El győztesét, reménykedünk benne, hogy nézők előtt rendezhetjük meg a mérkőzést, de ez a járványhelyzet alakulásától függ. A szervezést az európai szövetség koordinálja, de természetesen az MLSZ is közreműködik, folyamatosan kapcsolatban vagyunk az illetékes hatóságokkal" - mondta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője. 

 

"A Puskás Aréna révén rendelkezünk olyan stadionnal, amely alkalmas ilyen kiemelt mérkőzés megtartására. Aztán először Magyarországon indult újra Európában a fociélet, előbb zárt kapuk mögött, majd nézőkkel. A korábbi rendezvényeink, az U19-es Eb és a női BL-döntő is kedvező visszhangot kapott" - mondta. 

Legfrissebb híreink