Szünetel az NB I: Sallói István javaslata a folytatásra

Formabontó ötlettel állt elő.

Forrás: ZTE/Facebook

Bő egy hónappal ezelőtt adott ki egy közleményt a Magyar Labdarúgó Szövetség, amelyben az áll, hogy a koronavírus miatt határozatlan ideig szünetelnek a küzdelmek a honi pontvadászatokban. Sallói István a Góóól!2 című műsorban beszélt a jelenlegi szituációról. A ZTE sportigazgatója szerint a mostani szezont "el kellene engedni". Sallói úgy véli, a következő idényben 14 gárda szerepelhetne az NB I-ben. Kiesők nem lennének, és a mostani mezőnyhöz csatlakozhatna a másodosztályból az MTK és a Budafok csapata. Amennyiben az MLSZ ragaszkodik a 12 csapatos élvonalhoz a jövőben, akkor a 2020/2021-es idény végén négy együttes esne ki. 

Az NB I folytatása: megszólalt az MLSZ szóvivője - NB1.hu

 

A ZTE-nél is elkezdték már a közös edzéseket. Sallói szerint a labdaérzékelés fejleszthető a legnehezebben.

"Szerintem ha egy labdarúgó hónapokig nem ér labdába, utána nagyon nehéz lesz visszahozni és sérülésveszélyes is" - hangsúlyozta Sallói.

Korábban az nb1.hu-n is olvashattak egy cikket arról, hogy az idény végén kiknek jár le a szerződése az NB I-ben. A ZTE vezetőinek ebből a szempontból lesz munkájuk, hiszen a keret nyolcvan százalékát érinti a kérdés. Sallói elmondta, amennyiben folytatódna a mostani szezon, a kontraktusok az utolsó bajnoki mérkőzést követő napig érvényesek.

NB I: akiknek lejár a szerződésük - ÖSSZEÁLLÍTÁS - NB1.hu

 

Sallói arra is rávilágított, hogy a mostani helyzetből a honi futball akár profitálhat is.

 

"Azt mondják, hogy nagyjából számíthatunk ugyanazokra a központi bevételekre, ami eddig volt. Ebben az esetben gazdaságilag piacvezetők lehetünk a régióban, ez pedig teljesen új távlatokat nyithat meg a kupacsapataink előtt" - fogalmazott Sallói István.

 

Frissítés

Hétfő, 9.20:

ZTE: a bércsökkentés mértéke - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink